OPĆINA BRESTOVAC – Prezentacija programa Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Datum objave: 14. 9. 2014. | Kategorija: Društvo

P1060102

BRESTOVAC –  Općina Brestovac organizira radionicu na kojoj će se prezentirati program Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sama prezentacija vezana je prikupljanje dokumentacije kao i popunjavanje potrebnih obrazaca za prijavu na natječaje koji su raspisani od strane Općine Brestovac. Prezentacija će se održati u ponedjeljak, 15.rujna 2014.godine s početkom u 19:00 sati u prostorijama mjesnog doma Stari Brestovac.

Općina Brestovac u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisala je Javni natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za sufinanciranje projekata „Poticanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća u Općini Brestovac” te Javni natječaj za sufinanciranje ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije .
Za provedbu mjera povećanja energetske učinkovitosti u kućanstvima na području općine Brestovac Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao je sredstva u iznosu od 960.000,00 kuna, a Općina Brestovac sredstva u iznosu od 30.000,00 kn. Za  subvencioniranje projekata  poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama raspoloživa sredstva u okviru  Natječaja iznose najviše 1.031.250,00 kuna, pri čemu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje sa najviše do 1.000.000,00 kuna (80 posto), a općina Brestovac s najviše do do 31.250,00 kuna.
“Za sufinanciranje ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije imamo 12 prijava, natječaj je praktički završio ali možemo ga ponoviti do utroška sredstava. Za poticanje energetke učinkovitosti obiteljskih kuća natječaj još traje i trenutačno imamo šest prijava, ali očekujemo puno više prijava. Velika  je zainteresiranost kod nas zbog povoljnog omjera subvencioniranja jer Fond subvencionira čak 80 posto troškova. Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju na radionici kako bi se sredstva Fonda i Općine Brestovac što bolje i kvalitetnije iskoristila,” naglasio je načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić.

TEKST: S. Pok      FOTO: T. Milanović

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn