OPĆINA BRESTOVAC – Obilježen Dan branitelja općine Brestovac

Datum objave: 23. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

BRESTOVAC – Polaganjem vijenca kod spomenika hrvatskim braniteljima te prigodnim programom u Brestovcu je svečano obilježen 22. listopada, Dan branitelja općine Brestovac.

Prije 29. godina, 22. listopada počelo je organizirano naoružavanje stanovnika zapadnog dijela tadašnje općine Požega – danas općine Brestovac kako bi se zaštitila imovina i okupacija tog područja od paravojnih srpskih postrojbi. Upravo je taj dan Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Brestovac predložila tamošnjem Općinskom vijeću da bude proglašen Dan branitelja općine Brestovac što je i prihvaćeno, a prva proslava bila je 2018. godine.

Prisjećajući se onih koji su dali svoje živote za domovinu roditelji poginulih branitelja, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Brestovac, općine Brestovac, te predstavnici policije, Požeško-slavonske županije, Ministarstva branitelja i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su 22. listopada vijence i zapalili svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima u Brestovcu. U prigodnom glazbenom programu nastupili su članovi KUD-a Berda iz Brestovca, učenici Osnovne škole Dragutina Lermana i solist Benjamin Poletto.

TEKST: S. P.      FOTO: D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn