OPĆINA BRESTOVAC – Gradi se vatrogasni dom u Brestovcu vrijedan 7,2 milijuna bespovratnih kuna

Datum objave: 30. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

BRESTOVAC – Najznačajniji projekt u 2019. godine na području općine Brestovac je izgradnja i opremanje vatrogasnog doma u tom mjestu. Za projekt je odobreno 7,278 milijuna kuna bespovratnih sredstava pri čemu je intenzitet potpore 100 posto. U srpnju 2019.  godine potpisan je ugovor s izvođačem radova „Presoflex gradnja” iz Požege, a rok izvođenja radova je 225 kalendarskih dana što znači da bi objekt trebao biti završen početkom 2020. godine.

Riječ je o projektu koji se provodi i financira kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine ( Mjera 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”  podmjera 7.4.), a odnosi se na ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

“Za projekt je odobreno 7,278 milijuna kuna bespovratnih sredstava pri čemu je intenzitet potpore 100 posto.  U srpnju 2019.  godine potpisan je ugovor s izvođačem radova „Presoflex gradnja” iz Požege, a rok izvođenja radova je 225 kalendarskih dana što znači da bi objekt trebao biti završen početkom 2020. godine,” rekao je načelnik općine Zdravko Mandić.

No, ovaj projekt iako financijski i društveno vrlo značajan, nije jedini na području ove općine.Kroz 2019. godinu iz sredstava općinskog proračuna utrošen je 1,5 milijun kuna za održavanje i izgradnju nerazvrstanih cesta što su najviše odnosi na sanacija kolničke konstrukcije nerazvrstane ceste Stari Brestovac-Dolac, zatim izgradnja javnog parkirališta, te na Požešku ulica u Brestovcu, točnije dionicu između školske dvorane i župne crkve. “Program obnove i sanacije mjesnih domova ulaganjem oko 1,1 milijun kuna obuhvatio je izgradnju pomoćne građevine tj. sanitarni čvor mjesni dom Ivandol, te preuređenje mjesnog doma Pavlovci,” naglasio je načelnik Mandić. Pored toga za izgradnju javne rasvjete u naseljima utrošeno je oko 240 tisuća kuna tako da je modernizirana rasvjete u naselju Završje, brestovačkoj ulici Baruna Trenka, te postavljena u selu Kujnik.

TEKST: S. P./ D. K.        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn