OPĆINA BOŠNJACI – Otkriven Spomenik svim poginulim Bošnjačanima i poginulim hrvatskim braniteljima

Datum objave: 08. 5. 2021. | Kategorija: Društvo

BOŠNJACI – Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić sudjelovao je u subotu, 8. svibnja 2021. godine na svečanosti otkrivanja Spomenika svim poginulim Bošnjačanima i poginulim hrvatskim braniteljima tijekom Domovinskog rata.

Uz ministra Banožića, svečanosti su nazočili članovi obitelji poginulih, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Krunoslav Šeremet, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, načelnik općine Bošnjaci Andrija Juzbašić, zapovjednik Gardijske-oklopno mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i drugi.

Po otkrivanju spomenika, blagoslov je predvodio je vlč. Josip Filipović, nakon čega su položeni vijenci te uručene plakete obiteljima poginulih. Ministar obrane RH Mario Banožić istaknuo je kako su u stvaranju slobodne države mnogi stanovnici Općine Bošnjaci dali nemjerljiv doprinos te je izrazio sućut obiteljima stradalih u Domovinskom ratu koji su se borili za današnji mir i slobodu. „Na ovom području bilo je mnogo ratnih vihora i stradanja, a bilježimo i razne demografske, gospodarske i političke promjene. Uistinu smo narod koji ima nesalomljiv duh”, rekao je ministar obrane.

„Meni se, a vjerujem i vama danas ovdje sudaraju ponos jer je stvorena Hrvatska država i žaljenje za ljudima koji su dali živote za Hrvatsku. Njihovi životi su ugrađeni u temelje naše države, a nama ostaje da gradimo Hrvatsku na tim temeljima”, rekao je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić. Načelnik općine Bošnjaci Andrija Juzbašić je, uz zahvalu svima, rekao kako je danas otkriven spomenik svim Bošnjačanima koji su položili život za Hrvatsku. „Čuvajmo Hrvatsku domovinu i neka nam ljudi koji su izgubili svoje živote budu svjetionik u budućnosti”, zaključio je Juzbašić.

IZVOR: morh.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn