OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA POŽEGA – U opremu, obnovu i izgradnju u manje od 12 mjeseci bit će uloženo 57 milijuna kuna

Datum objave: 04. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Opća županijska bolnica Požega godinama je pri samom vrhu ljestvice najkvalitetnijih zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj. Visokoj razini usluge za korisnike, uz stručno osoblje, doprinosi i kontinuirano ulaganje u opremu i razvoj radnih uvjeta. Aktualan je projekt Energetske obnove bolničkih zgrada vrijedan 22 milijuna kuna, a u realizaciju je krenuo i gotovo 35 milijuna kuna vrijedna projekt “Zajedno do zdravlja” koji donosi izgradnju i opremanje dnevne bolnice.

Glavna zgrada i preostalih pet, koliko ih se nalazi u sklopu kompleksa Opće županijske bolnice uskoro će dobiti novu fasadu, vanjsku stolariju i krovište, a radovima vrijedim oko 22 milijuna kuna povećat će se i toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora, vanjskog zida, te stropa prema negrijanom prostoru.Prema riječima ravnatelja Opće županijske bolnice prof. dr. sc. Željka Glavića radovi na energetskoj obnovi su u tijeku, a izvođač radova terminski plan poštuje planiran za svibanj ove godine. Uz to paralelno se izvode i građevinsko-obrtnički radovi na uređenju dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije koji obuhvaćaju rekonstrukciju, adaptaciju i uređenje oko 1.800 m2 postojećeg prostora pedijatrije, dnevne bolnice i operacijskih dvorana, planirani završetak radova je 31.ožujka ove godine. Uz građevinsko-obrtničke radove koji se izvode i koji su tijeku, u vrijednosti 35 milijuna kuna ulaže se i u opremanje bolnice medicinskom opremom u vrijednosti 18 milijuna kuna.

Unutar manje od 12 mjeseci u požešku će bolnicu tako biti uloženo 54 milijuna kuna. Iznosu treba dodati i tri milijuna kuna u opremu za novu opremu koja se koristi pri abdominalnim operacijama, a sva ta ulaganja imaju za cilj podići standard pružanja zdravstvene zaštite pacijentima ali i kvalitetu uvjeta rada liječnicima i drugom medicinskom osoblju, kaže ravnatelj bolnice prof. dr. sc. Željko Glavić.

“Što se tiče nabavka medicinske opreme i uređaja postupak je u tijeku. Planirani rok isporuke opreme je travanj ove godine. Od medicinske opreme iz toga projekta bolnica će nabaviti, između ostaloga, opremu za pedijatriju, četiri suvremena ultrazvučna uređaja, najnovije uređaje za operaciju sive mrene, operacijski mikroskop, opremu za dvije operacijske dvorane uključujući operacijske stolove, rasvjetu, sterilizatore, najmodernije anesteziološke uređaje, respiratore, opremu za gastroenterološku, kardiološku i pulmološku dijagnostiku, inkubatore, digitalni rendgenski uređaj za operacijske zahvate i ugradnju elektrostimulatora srca, uređaje za dijagnostiku slušnih poremećaja, suvremene uređaje za laboratorijsku dijagnostiku,”naglasio je ravnatelj Glavić.

“Realizacijom ovih projekata, osim što će i vanjski i unutarnji izgled bolnice biti ljepši i uređeniji nego sada, bolnica će više nego prepoloviti troškove grijanja, klimatizacije i rasvjete zbog čega će više novaca ostati za lijekove i druge potrebe pacijenata. Uređeni unutarnji prostor poboljšati će pružanje zdravstvenih usluga našim pacijentima, a nova medicinska oprema povećati kvalitetu bolničkih usluga i ubrzati dijagnostiku i liječenje, što će utjecati na bolju dostupnost i smanjenje lista čekanja,” zaključio je ravnatelj Glavić.

TEKST: S. P./D. K.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn