OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA POŽEGA – Promjene u organizaciji rada od 4. svibnja

Datum objave: 03. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Od ponedjeljka 4. svibnja 2020. požeška bolnica, kao i druge bolnice u Hrvatskoj, povećava opseg pružanja zdravstvenih usluga. U narednim tjednima bolnica će nastojati svoj rad organizirati tako da što više pacijenata kojima je potrebna bolnička zdravstvena usluga, na siguran način bude zbrinuto, a o svim promjenama izvijestio je ravnatelj bolnice dr. Željko Glavić.

Period najveće opasnosti od širenja infekcije koronavirusom iza nas je, mjere zaštite  i dalje su neophodne, ali su djelomično ublažene. “Zahvaljujući disciplini građana u pridržavanju preporučenih mjera zaštite i profesionalnosti nadležnih službi Požeško-slavonska županija imala je samo tri pacijenta zaražena koronavirusom, sva tri su ozdravili,” kaže je ravnatelj Opće županijska bolnice Požega dr. Željko Glavić, dodajući kako se drugoj fazi relaksacije mjera prilagodila organizacijom rada i bolnica.

“U narednim tjednima bolnica će nastojati svoj rad organizirati tako da što više pacijenata kojima je potrebna bolnička zdravstvena usluga, na siguran način bude zbrinuto.Većina dijagnostičkih jedinica s duljim listama narudžbi radit će cijeli dan, 7-19 sati, uključujući i subotu 7-15 sati.Pacijente molimo da budu strpljivi i da se pridržavaju svih uputa.Bolnica će pacijente pozivati prema listama narudžbi i procjeni zdravstvenih djelatnika o hitnosti pružanja usluge. Pri tome molimo pacijente da imaju povjerenje u korektnost i opravdanost naših prosudbi. Ako se u vrijeme trajanja izvanrednih okolnosti  pogoršala zdravstvena situacija pacijenta, molimo da se javi svom obiteljskom liječniku i zatraži upućivanje na hitni pregled,” dodaje dr. Glavić.

Pacijente koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, teško disanje i druge respiratorne simptome trebaju odgoditi termin.Svi pacijenti prije ulaska u bolnicu proći će preventivnu trijažu, izmjerit će im se temperatura i ispuniti upitnik s epidemiološkim podacima.

Pacijente  koji su naručeni na dijagnostičke i druge zahvate pozvat ćemo telefonom ili e-mailom i zakazati točno definiran termin. Molimo pacijente koji budu pozvani i dobiju termin da se odazovu u točno ugovoreno vrijeme, da ne dolaze ranije i ne koriste bolničke čekaonice. Odmah nakon dobivene usluge, molimo pacijente da napuste bolnicu. Preporučamo pacijentima da tijekom boravka u bolnici koriste zaštitnu masku i rukavice, a kod  ulaska i izlaska iz bolnice da dezinficiraju ruke,” naglasio je dr. Glavić.

Pacijenti koji imaju bilo koji simptom respiratorne infekcije ili epidemiološku anamnezu sumnjivu na infekciju koronavirusom, bit će testirani i pozvani kada stigne rezultat testa. Isto tako, pacijenti koji budu pozvani na operacijske zahvate na koje su naručeni ranije, biti će testirani i pozvani radi prijama u bolnicu i operativnog zahvata kada stigne rezultat testa.

Posjeti pacijentima koji borave u bolnici i dalje nisu dopušteni.

Bolnica i dalje neće za redovan rad koristiti dio kapaciteta namijenjenog za liječenje pacijenata oboljelih od koronavirusa.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn