OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA POŽEGA: Projekt “Zajedno do zdravlja” – potpisani ugovori s izvođačima

Datum objave: 11. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Općoj županijskoj bolnici Požega danas je predstavljen projekt “Zajedno do zdravlja” vrijedan 34 milijuna kuna koji obuhvaća izgradnju i opremanje dnevnih bolnica. Nositelj projekta je Opća županijska bolnica Požega, a financirana ga u punom iznosu Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Na početnoj konferenciji održano je i potpisivanje ugovora s izvođačem radova, te projektantskim i stručnim nadzorom građenja.

Projekt je strukturiran tako da je pola predviđenog iznosa namijenjeno za uređenje i izgradnju prostora dnevnih bolnica gdje je jedan dio kompletna rekonstrukcija Pedijatrije s namjerom da koncepcijski u pedijatriji u prvom planu bude dnevna bolnica, a tek potom stacionar, prema trendovima u suvremenoj medicini. Drugi dio projekta je uređenje dnevne bolnice internističkih djelatnosti, gdje je također namjera da se što više bolesnika obradi i liječi u dnevnim bolnicama sa što manje korištenja akutnog stacionara. Treći dio projekta je uređenje prostora za jednodnevne kirurgije – dvije operacijske dvorane s prostorijom za buđenje i ostalim pratećim sadržajima, kompletno uređenim i opremljenim. Građevinski radovi odvijat će se na 1750 metara bruto građevinske površine.

“Završetkom tog projekta bolnica bi zapravo trebala imati kompletnu riješenu dnevnu bolnicu i jednodnevne kirurgije. Za pacijente bi to značilo puno bolji pristup i dijagnostici i liječenju jer bi se kroz taj brži rad, bržu dijagnostiku te bržu primjenu terapije omogućilo većem broju pacijenata da u isto vrijeme obave sve što je potrebno. Dakle, poboljšava se pristup, a s druge strane smanjili bi se značajno troškovi te liste čekanja,” rekao je ravnatelj bolnice dr. sc. Željko Glavić.

U ime partnera na projektu, RKR Panora, nazočne je pozdravila ravnateljica Senka Horvat, a na uspješno odrađenom projektu čestitao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te pomoćnik ministra regionalnog razvoja Davor Huška.

“Europski fondovi koriste se zahvaljujući korisnicima na terenu. Mogu čestitati na ovih 34 milijuna kuna, a uz onih 20 milijuna kuna koji idu za energetsku obnovu, negdje se oko 50 milijuna kuna u ovom trenutku iz europskih sredstava i nacionalnih fondova ulaže u požešku bolnicu. Osobno, ne pamtim takav bum ulaganja u požešku bolnicu u ovim poslijeratnim godinama i ovo je jedan vrhunac aktivnosti koje traju dvije, tri godine – od prvog kandidiranja, evo do danas, do potpisivanja s izvođačem, nabave, obnove, energetske obnove. Stoga, mogu samo čestitati ravnatelju, Panori i Županiji  na uspješnoj pripremi, ideji i provedbi,” rekao je Huška. Izvođač radova je Presoflex Gradnja iz Požege, a radovi bi trebali započeti odmah nakon potpisivanja ugovora.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn