OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA POŽEGA – Novi MSCT uređaj za još veću učinkovitost i kvalitetu zdravstvene usluge

Datum objave: 21. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Općoj županijskoj bolnici Požega predstavljen je novi MSCT uređaj vrijedan 4,9 milijuna kuna, koji će dodatno doprinijeti učinkovitosti pravovremene dijagnostike i pozitivnog ishoda liječenja pacijenata u svim kliničkim mogućnostima. Očekivani početak rada je 15. studeni 2021. godine.

Opća županijska bolnica Požega sinonim je za izvrsnost na nacionalnoj razini, a ljestvicu kvalitete i učinkovitosti u ovoj zdravstvenoj ustanovi neumorno podižu, prateći ritam novih izazova, sve složenijih kliničkih zahtjeva i sve većeg broja pacijenata. Nastavak pružanja kvalitetne i kontinuirane zdravstvene skrbi osigurat će i novi MSCT uređaj kojeg je predstavio ravnatelj bolnice Ivan Vukoja, u nazočnosti požeško-slavonske županice Antonije Jozić i zamjenika gradonačelnika Borislava Miličevića te drugih uzvanika.

“Nakon deset mjeseci intenzivnog rada uspjeli smo ishoditi suglasnost za novi MSCT uređaj s ciljem zadovoljavanja sve većih potreba. Uređaj je vrijedan 4.908.618,75 kuna, a cijeli iznos financira Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske,” naglasio je ravnatelj Vukoja.

Za razliku od starog uređaja, novi uređaj ima mogućnost smanjenje doze zračenja do čak 60 posto. Za razliku od starog uređaja, pojasnio je ravnatelj Vukoja, novi uređaj daje i četiri puta više slika. “Osigurava veliku kvalitetu slike uz brz i prilagodljiv tijek rada s više od 20 slika u sekundi. Navedenim karakteristikama osigurane su nove dijagnostičke mogućnosti ranog otkrivanja svih vrsta tumora te screening program rane detekcije karcinoma pluća. Omogućeno je preciznije određivanje stupnja raširenosti bolesti uz nove dijagnostičke mogućnosti poput MSCT koronarografije i MSCT kolonografije, dvije mogućnosti koje do sada nismo imali,” rekao je Vukoja.

Svoje zadovoljstvo novim uređajem koji nastavlja razvijati izvrsnost u požeškoj bolnici, izrazila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić. “Ovaj uređaj svima koji dolaze u našu Opću županijsku bolnicu Požega, s kojom se svi jako ponosimo, može biti od životnog značaja. Stoga, velika zahvala ravnatelju Vukoji na svemu što je učinio kako bi do ovog trenutka došlo, zahvala i prethodnom ravnatelju dr. Željku Glaviću, ali prvenstveno Vladi Republike Hrvatske koja je prepoznala potrebe bolnice, potrebe poboljšanja zdravstvene skrbi stanovnika ruralnog dijela naše Slavonije i omogućila da se sredstvima iz državnog proračuna nabavi ovaj uređaj. S ovim iskorakom podižemo zdravstvenu zaštitu u našoj županiji na još višu razinu,” rekla je županica poželjevši puno uspjeha u daljnjem radu.

TEKST: Sanja Pok            FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn