OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA POŽEGA – Kreće energetska obnova bolničkih zgrada vrijedna gotovo 20 milijuna kuna

Datum objave: 09. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U sklopu projekta Energetske obnove Opće županijske bolnice u Požegi izvršit će se uređenje vanjske ovojnice, fasade, izmjena svih prozora na bolnici te postavljanje LED rasvjete u svim prostorijama. Odluka o najpovoljnijem izvođaču donesena je 21. lipnja, a rok za završetak radova je svibanj 2020. godine.

Opća županijska bolnica u Požegi godinama je pri samom vrhu ljestvice najkvalitetnijih zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj. Visokoj razini usluge za korisnike, uz stručno osoblje, doprinosi i kontinuirano ulaganje u opremu i razvoj radnih uvjeta. Aktualan je projekt Energetske obnove bolničkih zgrada vrijedan gotovo 20 milijuna kuna. Odrađeno je sve kako bi se moglo započeti s prvim radovima, a riječ je prije svega o izmjeni svih prozora na bolnici, izmjeni stolarije te postavljanju LED rasvjete u svim prostorijama.

Ravnatelj požeške bolnice prof. dr. sc. Željko Glavić još je u srpnju prošle godine najavio nova ulaganja u bolnicu, posebice u dio zgrade stare bolnice na kojoj je još uvijek stolarija postavljena daleke 1936. godine kada je taj dio i izgrađen. Najavljena je izmjenu prozora i u novom dijelu bolnice koji su tu od izgradnje, 1981. godine, izmjena stolarije u dijelu zgrade gdje je smještena uprava bolnice.

Nakon provedenog postupka javne nabave, krajem prošlog mjeseca donesena je Odluka o odabiru izvođača radova. Radi se o specijaliziranoj tvrtki iz područja poslova energetske obnove, Jukić-dam d.o.o. iz Otoka kod Sinja koja je odradila niz poslova na bolničko-zdravstvenim ustanovama. Prema riječima ravnatelja Glavića, ovih dana uslijedit će i potpisivanje ugovora između naručitelja radova, Opće županijske bolnice Požega i izvođača radova, tvrtke Jukić-dam d.o.o. koje bi trebalo biti, kako doznajemo i medijski popraćeno, a sve prema uputama EU iz čijih se fondova i financira energetska obnova požeške bolničke ustanove.

TEKST: S. P. /D. K.           FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn