OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA POŽEGA – Imenovano novo Upravno vijeće bolnice

Datum objave: 29. 4. 2016. | Kategorija: Društvo

DSC06218

POŽEGA –  Danas je održana prva konstituirajuća sjednica novog Upravnog vijeća Opće županijske bolnice Požega. Predsjednik Upravnog vijeća je Marijan Aladrović, predsjednik Županijske skupštine,a  uz njega su u vijeću kao predstavnici osnivača Slobodan Manović dipl. oec iz Pakraca te Marijan Širac dipl. oec iz Požege.

Sukladno odluci vlade i resornog ministarstva kojom je Opća županijska bolnica vraćena pod upravljanje županije, a na temelju zakonske obveze, požeško- slavonski župan Alojz Tomašević donio je odluku o tri člana koji će u Upravnom vijeću bolnice predstavljati osnivača, odnosno županiju. Ivan Vukoja dr. med., imenovan je članom Upravnog vijeća od strane Stručnog vijeća bolnice, a Nela Petrović mag.med.techn., imenovana je od strane Radničkog vijeća.

DSC06207

“Danas je obavljena prva sjednica i dobili smo izvješće sanacijskog ravnatelja Željka Glavića. Do raspisivanja natječja dr. Glavića je Upravno vijeće imenovalo v.d. ravnatelja. Siguran sam da će naša bolnica i dalje ostati najbolja u Hrvatskoj. Zahvaljujem se  dr. Glaviću što je i u protekle tri godine t.z.v.”sanacije” gdje prošla vlada nije učinila gotovo ništa, izvrsno upravljao s djelatnicima u bolnici kako u Požegi tako i u Pakracu. Kroz ovo vrijeme mi ćemo zajedno definirati model kakav će funkcionirati po pitanju bolnice u Pakracu. Želimo vidjeti koji će to model biti najprihvatljiviji koji će zadovoljiti građane ali i ekonomsku opravdanost,” naglasio je župan Tomašević.

DSC06210

Na novinarsko pitanje koliki je trenutno dug bolnice te koliko je dug iznosio prije sanacije župan je rekao kako dug trenuto iznosi oko 37 milijuna te je nešto povećan jer je prije sanacije iznosio oko 29 milijuna kuna. “Ali činjenica je da ova četiri mjeseca bolnica zapravo izvrsno posluje, nema novih dugova što je važno. Prije desetak dana bili smo kod novog ministra i razgovarali smo o modelima rješavanja duga, probat ćemo ishoditi sredstva da ono što je obećano davno prije tako i bude. Naša bolnica nije ni trebala ići u sanaciju. Oni dugovi koji su bili 2013. godine  su gotovo potraživanja bolnice prema HZZO-u ili obrnuto. Zapravo je bolnica bila u plusu, no politička odluka bila je sanacija i pokazalo se da prošla vlast i prošli ministar jednostavno nisu ništa poduzeli kako bi ono što su obećavali doista učinili,” zaključio je župan Tomašević.

TEKST: S. Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn