OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA POŽEGA – Dr. sc. Ivan Vukoja postaje ravnatelj požeške bolnice

Datum objave: 30. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Mladi internist, gastroenterolog dr.sc. Ivan Vukoja, od 1. siječnja 2021. godine postaje čelni čovjek Opće županijske bolnice Požega. Tako su odlučili na današnjoj sjednici članovi Upravnog vijeća požeške bolnice. Punih 30 godina na čelu ove institucije je prof.dr. Željko Glavić, a u tom razdoblju požeška bolnica stekla je reputaciju s kakvom se može pohvaliti vrlo malo zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj. Stoga novog ravnatelja očekuju veliki izazovi kako bi bolnica sačuvala svoj status jedne od najuspješnijih u Hrvatskoj.

Ivan Vukoja, rođen je 13. srpnja 1984. godine u Požegi, osnovnu školu završio je u Pleternici, a opću gimnaziju u Požegi. Po narodnosti je Hrvat, državljanin Republike Hrvatske, oženjen je i otac jednog djeteta. Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu upisao je 2003. godine,  gdje je 2009. godine diplomirao, a na istom fakultetu 2019. godine stekao naslov doktora znanosti.
Pripravnički staž obavio je u Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Lipiku te 2010. godine položio stručni ispit. Specijalizaciju iz interne medicine u odradio je u KB Dubrava gdje je 2015. godine položio specijalistički ispit, a nakon odrađene subspecijalizacije 2018. godine položio je subspecijalistički ispit iz gastroenterologije.
Od 2010. godine zaposlen je u Općoj županijskoj bolnici Požega, od 2018. godine voditelj je Odjela za hemodijalizu. Od 2016. do travnja 2020. godine bio je član Upravnog vijeća OŽB Požega ispred Stručnog vijeća OŽB Požega, od kada je zamjenik ravnatelja OŽB Požega.

U Službi za internu medicinu OŽB Požega radi od 2010. godine, gdje se u svom stručnom radu bavi gastroenterologijom, a u požešku bolnicu uveo je visokosofisticiranu metodu endosonografije, koja se rutinski radi od 2018. godine.Od 2018. godine predavač je na Visokoj školi Ivanić-Grad gdje je izabran za predavača visoke škole te je voditelj predmeta klinička medicina 3. i 4. te gerontologija. Aktivno je sudjelovao na međunarodnim i domaćim stručnim skupovima i kongresima 22 puta, te sudjelovao u organizaciji niza znanstvenih i stručnih skupova i kongresa kao član znanstvenog, kongresnog ili organizacijskog odbora. Autor ili koautor je 14 stručnih i znanstvenih radova u domaćim i stranim časopisima. Gostujući je autor specijalnih izdanja časopisa Hrana u zdravlju i bolesti  povodom 10. i 11. simpozija Štamparovi dani, 2018. i 2019. godine.
Bio je predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Požeško – slavonske županije, od 2012. do  2017. godine, predsjednik i osnivač Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar (UNZAŠ), osnivač i tajnik (od 2015. do  2018. godine) Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL), član Upravnog odbora Hrvatskog društva mladih liječnika Hrvatskog liječničkog zbora (HDML HLZ) od 2015. godine, član Povjerenstva za ostale liječničke djelatnosti Hrvatske liječničke komore 2015. – 2018., član Povjerenstva za palijativnu medicinu Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske od 2016. godine.
Voditelj projekta Zdravlje svima financiranog od Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske 2014. godine, a od 2018. godine voditelj navedenog programa kroz Institucionalnu programsku suradnju Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Podsjetimo, još uvijek aktualni ravnatelj Opće županijske bolnice Požega, prof.dr.sc. Željko Glavić, došao je 1990. godine na čelno mjesto tadašnjeg Medicinskog centra Požega u sklopu kojeg je bio tadašnji Dom zdravlja i požeška bolnica. Od 1994. godine ravnatelj je Opće županijske bolnice koja je pod njegovim vodstvom izrasla u zdravstvenu ustanovu prepoznatljivu po izvrsnosti na nacionalnoj razini.

TEKST: S. P./ D. K.        FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn