OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA PAKRAC – Potpisan ugovor o energetskoj obnovi

Datum objave: 07. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Opća županijska bolnica Pakrac i bolnica hrvatskih veterana potpisala je ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o obnovi pakračke bolnice vrijedan 13,3 milijuna kuna.

Ugovor se odnosi na energetsku obnovu – vanjsku ovojnicu što uključuje zamjenu sve vanjske stolarije, fasadu te novo krovište, ali i poboljšanja na sustavu rasvjete i grijanja. Od ukupne vrijednosti radova Fond će sufinancirati 8 milijuna kuna. Preostali iznos, kaže ravnateljica Marina Major, pokušat će riješiti preko Ministarstva regionalnog razvoja, osnivača – Županije, a ako nikako drugačije, kreditnim zaduženjem koje će vraćati iz energetske uštede jer su troškovi rasvjete i grijanja sada vrlo veliki.

U tijeku je izrada projektantskog troškovnika, nakon čega slijede savjetovanja, a potom raspisivanje natječaja za izvođača. Stoga ravnateljica još nije mogla reći kada će početi s radovima, ali se nada brzo. „Kod izvođenja radova problem će biti što bolnica cijelo vrijeme mora biti u funkciji i nije predviđeno privremeno zatvaranje niti jedne djelatnosti. Bit će teško raditi, bit će teško i osoblju i pacijentima i izvođačima“, kaže ravnateljica.

Osim ovih građevinskih radova ravnateljica priželjkuje i obnovu potkrovlja u koje bi se trebala smjestiti uprava čime bi se ispraznio dio sadašnjeg četvrtog kata i tako stvorile dodatne bolesničke sobe za potrebe odjela palijative. Za to je potrebno 1,4 milijuna kuna i obratili su se Ministarstvu regionalnog razvoja odakle čekaju odgovor.

Pakračka bolnica je lani iz redovnog poslovanja, decentraliziranih sredstava i donacija uložila tri milijuna kuna u nabavku medicinske i računalne opreme. Uz pomoć donatora, i pravnih i fizičkih osoba, uspjeli su  odjel rodilišta i pedijatrije dodatno prilagoditi potrebama rodilja, beba i djece te proširiti uslugu. Donacije su primili i ostali odjeli, na čemu su ravnateljica i osoblje zahvalni.

IZVOR: pakrackilist.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn