OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA – VELIKO GRADILIŠTE: Završena opsežna energetska obnova

Datum objave: 20. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Želeći na pravi način označiti završetak projekta opsežne energetske obnove Opće bolnice Nova Gradiška vrijednog 6 milijuna i 200 tisuća kuna i upoznati javnost s daljnjim ulaganjima, prvi čovjek ustanove, dr.Josip Kolodziej i župan brodsko posavski Danijel Marušić, ovih su dana održali tiskovnu konferenciju.

Završetak opsežne energetske obnove novogradiške Opće bolnice bio je povod tiskovnoj konferenciji koju su održali prvi čovjek ustanove, dr-Josip Kolodziej i žuzpan brodsko posavski Danijel Marušić. Riječ je o iznimno kompleksnom i vrijednom projektu koji je značajno pridonio energetskoj uštedi i unaprijedio kvalitetu boravka i liječenja pacijenata.

“Uz energetsku obnovu, zamjenu vanjske ovojnice i plastične stolarije uspjeli smo uz dizalice topline i klimatizirati sobe na tim odjelima. Uštede su velike, stoga mogu reći da smo napravili veliku stvar. Uz navedeno, promijenili smo i cijelu kotlovnicu na staroj bolnici tako da i tu očekujemo značajne uštede u financijskom smislu. Kada se sve zbroji, riječ je o projektu vrijednom šest milijuna i 200 tisuća kuna, uz 170 tisuća kuna vrijednosti radova nadzora. U tijeku je i projekt energetske obnove nove bolnice vrijedan 20 milijuna kuna.”, rekao je, tim povodom, ravnatelj dr. Kolodziej, izražavajući zahvalu županu i Brodsko posavskoj županiji koji su projekt kandidirali, kao i izvođačima radova i nadzora, „domaćim snagama”, tvrtki Klindžić gradnja i Arhitektonskom uredu Višnje Lasović Kožoman.

Posebnu zahvalu zaslužuju i Grad Nova Gradiška koji je donirao 100 tisuća kuna za liječenje COVID pacijenata, kao i susjedne općine koje su bolnici, jer, riječ je o zajedničkoj zdravstvenoj ustanovi, uplatile po 50 tisuća kuna svaka. Zadovoljstvo aktualnim projektom financiranim iz europskih sredstava, s pravom je izrazio i župan Danijel Marušić, ističući spremnost županije na daljnje ulaganje u podizanje zdravstvenih standarda. “Osobno sam jako sretan jer se po svemu vidi da se radi o projektima koji su itekako vrijedni i unapređuju sredinu u kojoj živimo. Ovo je još jedna potvrda koliko je dobro da smo ušli u Europsku uniju i imamo projekte poput ovoga. Također izražavam zadovoljstvo s radom ravnatelja obje zdravstvene ustanove u Brodsko posavskoj županiji, s doktorom Josipom Kolodziejom i dr. Josipom Samardžićem, zaslužnima za realizaciju brojnih projekata kojima je uaprijeđena kvaliteta liječenja naših pacijenata. U brodsku bolnicu uloženo je oko 120, a u novogradišku, koja je trenutno jedno veliko gradilište, oko 80 milijuna kuna.”, rekao je na tiskovnoj konferenciji župan Marušić.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn