OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA – Uz vrijedne donacije nastavlja se i provedba niza višemilijunskih projekata

Datum objave: 09. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Dokazani humanitarci, ljudi koji znaju prepoznati potrebu, članovi novogradiškog Rotary kluba, Općoj bolnici su donirali 100 komada FFP2 maski. Uz veliku količinu zaštitne opreme od Nacionalnog stožera, privatnu donaciju 40 originalnih medicinskih vizira, te po 50 tisuća kuna iz Općina Staro Petrovo Selo i Okučani usmjerenih u novi ergometar, potvrda je ovo dobrog “zdravstvenog” stanja Ustanove koja, uz iznimno profesionalno organiziran rad u okolnostima pandemije koronavirusa, istovremeno provodi i niz značajnih višemilijunskih projekata.

Iako rad u specijalnim okolnostima kao što je to pandemija koronavirusa nije ni malo jednostavan, Opća bolnica Nova Gradiška iznimno je dobro pripremljena na sve izazove koje može donijeti globalni javnozdravstveni problem. Kako bi i dalje profesionalno, te prije svega, sigurno i zaštićeno, mogli obavljati svoj posao, članovi Rotary kluba bolnici su donirali 100 FFP2 zaštitnih maski. U ime kluba, učinila je to njegova predsjednica, dr.med. Dubravka Klobučar, voditeljica Odjela za pedijatriju. Uz veliku količinu zaštitne opreme od Nacionalnog stožera, privatnu donaciju 40 originalnih medicinskih vizira, po 50 tisuća kuna Općina Staro Petrovo Selo i Okučani usmjerenih u novi ergometar, potvrda je ovo dobrog “zdravstvenog” stanja Ustanove koja, uz iznimno profesionalno organiziran rad u okolnostima pandemije koronavirusa, na čelu s ravnateljem, dr.Josipom Kolodziejem, istovremeno provodi i niz značajnih višemilijunskih projekata.

U prilog tome govori i netom dobivena suglasnost o odobrenim sredstvima za kupovinu novog mobilnog rendgen aparata u iznosu od 850 tisuća kuna namijenjenog Respiracijskom centru bolnice i COVID ambulanti. Uz projekt respiracijskog centra vrijedan oko pola milijuna kuna, u tijeku je i obnova Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, projekt “težak” više od 4 milijuna kuna. Unatoč radu “u specijalnim okolnostima”, u tijeku je energetska obnova starog dijela bolnice vrijedna 9 milijuna kuna, kao i promjena kotlovnice i fotonaponske ćelije na južnoj strani stare zgrade, stiže novi laparaskopski stup za Odjel kirurgije, dvije operacijske lampe, novi aparat namijenjen oftalmološkim ambulantama, obnova opreme za operacijske sale, a, znajući kako su, uz standard, važni i stručnost i profesionalnost, značajno se “ulaže” i u ljude-upravo je raspisan natječaj za dvije specijlizacije-iz pedijatrije i nefrologije.

TEKST: S. T.      FOTO: radioprkos.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn