NOVOGRADIŠKA BOLNICA U VRIJEME PANDEMIJE: Kvalitetna reorganizacija i nabava vrijednih uređaja uz podršku jedinica lokalne samouprave

Datum objave: 12. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – S ciljem informiranja javnosti o radu ustanove u vrijeme pandemije, hvale vrijednim ulaganjima i sjajnoj suradnji s jedinicama lokalne samouprave, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, dr.Josip Kolodziej održao je tiskovnu konferenciju na kojoj su mu se pridružili i čelni ljudi Općina Rešetari, Staro Petrovo Selo i Okučani-načelnici Zlatko Aga, Nikola Denis i Aca Vidaković.

Iako su djelatnici koji, zbog izvanrednih uvjeta rade i po 300 sati, očekivano opterećeni, redovan program i dijagnostika u Općoj bolnici Nova Gradiška, obavljaju se bez ikakvih poteškoća. Bolnica ima dovoljno lijekova, pa i onih za najteže, onkološke bolesnike, a uz neophodnu reorganizaciju rada, svi su se uspješno prilagodili uvjetima “novog normalnog”. Dio je to aktualnosti s kojima je, s ciljem informiranja javnosti o radu ustanove u vrijeme pandemije, na tiskovnoj konferenciji upoznao ravnatelj dr.Josip Kolodziej.

“Reorganizacija rada bolnice podrazumijeva rad novog “Covid odjela” s 5 liječnika i 15 sestara, u “zgradi stare bolnice”, kao i covid izolacije na odjelu bivše pedijatrije gdje su smješteni pacijenti sa simptomima bez potvrđene bolesti. Kvalitetan rad potvrđuje i činjenica kako smo i pored izvanrednih pandemijskih okolnosti uspjeli odraditi sve ono redovno što HZZO od nas zahtijeva i za prošli im mjesec fakturirati cjelokupan iznos. Iako ovakav način rada, s puno prekovremenih sati, iscrpljuje, nadamo se kako trenutni vrh epidemije neće potrajati. Nova jedinica intenzivnog liječenja koja bi trebala biti gotova ovaj tjedan značajno će nam olakšati situaciju jer će nam omogućiti i da prostor respiracijskog centra prenamijenimo za pacijente s Covidom i tako značajno povećamo mogućnost stavljanja pacijenata na respirator, jer dobit ćemo i pet novih mjesta koja nam, nadam se, neće trebati. “, rekao je ravnatelj bolnice izvijestivši i o novom PSI aparatu vrijednom 315 tisuća kuna, za bržu analizu Covid uzoraka, koji je, s ciljem što bržeg dobivanja nalaza, kupila Brodsko posavska županija.

Uz osnivača, rad novogradiške Opće bolnice, sa značajnim sredstvima, posljednjih godina pomažu i jedinice lokalne samouprave, zbog čega su tiskovnoj konferenciji, na poziv ravnatelja dr.Kolodzieja, nazočili i načelnici Općina Rešetari, Staro Petrovo Selo i Okučani-Zlatko Aga, Nikola Denis i Aca Vidaković. 17 tisuća kuna za EKG internistički aparat izdvojila je Općina Rešetari, a po 50 tisuća- za vrlo vrijedan aparat za ergometriju- Općine Staro Petrovo Selo i Okučani. Tu je još i , po svakoj Općini , 50 tisuća doniranih kuna za obnovu Odjela pedijatrije u čemu je, sa po 100 tisuća kuna, sudjelovao i Grad Nova Gradiška koji je, upoznao je ravnatelj, u proračunu za 2020. godinu, za potporu bolnici, predvidio isti iznos. Uz zahvalu upućenu ravnatelju i svim djelatnicima na doprinosu i predanom radu u izvanrednim okolnostima, općinski načelnici izrazili su zadovoljstvo što su donacije njihovih općina bolnici bile od pomoći i naglasili kako će i nadalje, u okviru vlastitih proračunskih mogućnosti, vjerujući kako je to i njihova dužnost, pomagati u stvaranju boljih uvjeta u bolnici i podizanju standarda zdravstvene skrbi, jer, kako su rekli, riječ je o bolnici svih stanovnika novogradiškog kraja.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: F. S.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn