OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA – Predstavljeni projekti i višemilijunska ulaganja u novogradišku bolnicu

Datum objave: 15. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Želeći upoznati javnost s kontinuiranim ulaganjima i netom završenim radovima na energetskoj obnovi objekta kuhinje, transfuzije i upravne zgrade Opće bolnice Nova Gradiška čelni čovjek Brodsko posavske županije, župan Danijel Marušić, ravnatelj bolnice dr. Josip Kolodziej i dr.Tatjana Milanović Robina, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu i voditeljica Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, održali su tematsku tiskovnu konferenciju.

Nakon niza problematičnih poslovnih godina, Opća bolnica Nova Gradiška, u posljednje vrijeme, na čelu s ravnateljem, dr. Josipom Kolodziejem, bilježi brojne uspjehe. Novi izgled, “ušminkana” vanjština, vrijedni “novonabavljeni” dijagnostički aparati, stručan i perspektivan kadar tek je dio obavljenog posla kojim će, dugoročno, profitirati i osoblje i pacijenti. Kontinuirana ulaganja i netom završeni radovi na energetskoj obnovi objekta kuhinje, transfuzije i upravne zgrade bili su i tema tiskovne konferencije koju su, želeći upoznati javnost s bolničkim aktualnostima, održali čelni čovjek Brodsko posavske županije, župan Danijel Marušić, ravnatelj bolnice dr. Josip Kolodziej i dr.Tatjana Milanović Robina, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu i voditeljica Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

“Ovo je tek dio radova energetske obnove koje u ovom trenutku obavljamo na objektima “stare” i “nove” bolnice ukupne vrijednosti od oko 40-ak milijuna kuna.Riječ je o radovima koji će, uz vremenu primjeren vanjski izgled objekta, omogućiti i značajne financijske uštede, obzirom da kao paviljonski tip bolnice, imamo prilično visoke troškove energije. Uz posao na energetskoj obnovi u tijeku je još nekoliko vrijednih projekata poput projekta obnove Jedinice intenzivnog liječenja vrijednog 2,5 milijuna kuna, završene obnove Odjela pedijatrije, kao i novog Odjela za dijalizu. Zadovoljstvo mi je upoznati javnost i s novim 128 slojnim CT aparatom vrijednim 5 milijuna kuna, trenutno među najboljima u Slavoniji, pa i šire, novom Jedinicom intenzivnog liječenja kao i uspostavljenim respiracijskim centrom, čime ćemo, vjerujem, na najbolji način moći zadovoljiti potrebe regije.”, upoznao je prvi čovjek novogradiške Opće bolnice, ravnatelj, dr.Josip Kolodziej, zahvalivši županu Danijelu Marušiću na pomoći u realizaciji vrijednih ulaganja.

Zadovoljstvo uspješno obavljenim aktualnim, kao i brojnim projektima koji slijede, izrazio je i župan, podsjećajući kako svi stanovnici Brodsko posavske županije imaju pravo na kvalitetne i dostupne medicinske usluge. ” Vrijednost radova energetske obnove upravne zgrade je oko 404 tisuće, zgrade transfuzije 490 tisuća i kuhinje oko 700 tisuća kuna. Uz uštedu energije i očuvanje okoliša, riječ je, zasigurno o projektima koji pridonose i ljepšem izgledu bolničkih zgrada, poput projekta uređenja zgrade stare bolnice vrijednog oko 9 milijuna kuna, nove bolnice- 20 milijuna kuna, obnove ginekologije, anestezije, pedijatrije. Uz sredstva namijenjena nabavi opreme, možemo reći kako je u novogradišku bolnicu do sada uloženo oko 80 milijuna kuna. Hvala ravnatelju, njegovoj pomoćnici i svim suradnicima koji sudjeluju u ovako uspješnim projektima. “, zaključio je župan Marušić.

S vrijednim novostima nazočne je upoznala i dr. Tatjana Milanović Robina, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu i voditeljica Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje istaknuvši kako se tijekom sljedećeg mjeseca očekuje povratak u obnovljeni prostor Jedinice intenzivnog liječenja što je posebno važno u trenutnim COVID uvjetima. ” S obzirom na epidemiološku situaciju, povratak u Jedinicu intenzivnog liječenja od velike nam je važnosti zbog većega kapaciteta i moguće potrebnog dodatnog prostora za respiratore. Na odjelu će biti smještena četiri kreveta u glavnoj sobi i jedna izolacija, a tu je, pri operacijskom traktu i soba za buđenje, što nam je vrlo važno.“ pojasnila je dr. Tajana Milanović Robina.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: radioprkos.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn