OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA / OBAVIJEST: Do daljnjeg obustavljen hladni pogon

Datum objave: 15. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Poštovani pacijenti, Na snazi su mjere borbe protiv epidemije izazvane koronavirusom. Sve bolnice u Hrvatskoj, pa tako i naša obustavlja sav hladni pogon. To znači da se do daljnjeg odgađaju svi operativni postupci koji nisu hitni po pacijentovo zdravlje, sve redovno naručene dijagnostičke pretrage, redovne kontrole, fizikalne terapije i slično – stoji u obavijesti koju je potpisao ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej.

U bolnicu se trebaju javljati samo pacijenti zbog hitnih stanja. Maksimalno koristite telefonske usluge kod obiteljskog liječnika.U bolnicu će se ulaziti samo na jedan ulaz , onaj kod kirurškog odjela.Prije ulaza pacijent ce biti kratko ispitan, i prema trenutnim protokolima upućen gdje treba dalje.Molimo vas za strpljenje, te da ne dolazite nepotrebno.
Obustavljaju se u potpunosti sve posjete bolesnicima, donošenje hrane i pića.

Osobe koje moraju biti u samoizolaciji molimo da strogo poštuju tu odredbu i da nikako ne izlaze iz prostora koji je određen za samoizolaciju.Oni su dužni telefonski kontaktirati epidemiološku službu i izvještavati je o svom stanju.Molimo cijelo gradjanstvo ako zna da netko krši odredbu samoizolacije da ga obvezno prijavi policiji.
Na taj način čuvamo svoje zdravlje i zdravlje cijele zajednice.

Neodgovoran pojedinac može u ovakvim situacijama prouzročiti lančanu pojavu zaraze koju svakako želimo izbjeći.Nema mjesta panici, ali moramo maksimalno biti oprezni, pametni i odgovorni. Molimo vas za maksimalnu suradnju jer mi smo tu radi vašeg zdravlja, kaže dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška.

TEKST: Obavijest      FOTO: Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn