OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA – Iz preventivnih razloga za suspektne bolesnike postavljen šator

Datum objave: 21. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Na poziv Stožera civilne zaštite Brodsko posavske županije članovi HGSS-a Slavonski Brod zajedno s kolegama iz Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia u krugu Opće bolnice Nova Gradiška iz preventivnih su razloga postavili šator.

Istovremeno s podizanjem najmodernijeg samoodrživog šatorskog naselja u prostoru Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu, šator je podignut i u krugu Opće bolnice Nova Gradiška. Na poziv Stožera civilne zaštite Brodsko posavske županije učinili su to članovi Hrvatske gorske službe spašavanja Slavonski Brod u suradnji s kolegama iz KPA Marsonia.

Šator je podignut iz preventivnih razloga, a bolnica, kako saznajemo od ravnatelja, dr.Josipa Kolodzieja, u pripremi ima i pet liječničkih timova koji će, bude li potrebe, brinuti o bolesnicima kod kojih će biti primijećena sumnja na zarazu koronavirusom. Uz jednog oboljelog na području Brodsko posavske županije hospitaliziranog u Slavonskom Brodu, trenutna situacija je pod kontrolom, a da bi takva i ostala, potrebno je držati se preporuka i mjera Nacionalnog i Županijskog stožera CZ.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: FB Stožer CZ BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn