ONI SU BUDUĆNOST – Volonterski klub Ekonomske škole obilježio Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Datum objave: 25. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na 25. studenoga, Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, Požežane su danas podsjetile članice i članovi Volonterskog kluba Ekonomske škole Požega. Mladi, pametni i puni empatije upozorili su one starije da svijet može biti i puno ljepše mjesto od onog kojeg im nudimo i ostavljamo.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se svake godine 25. studenog, na temelju odluke Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. godine, a glavna poruka je važnost prepoznavanja i prijavljivanja nasilja kao krajnje neprihvatljivog oblika društvenog ponašanja kojim se krše temeljna ljudska prava i slobode te razumijevanje nasilja oblikom diskriminacije žena. Snažnu poruku poslali su i mladi volonteri iz Ekonomske škole Požega koji su u požeškoj pješačkoj zoni sugrađanima dijelili podsjetnik na ovaj dan.

Karla, Tea , David i Marija kažu nam kako su samo dio velikog društva mladog Volonterskog kluba Ekonomske škole, a za današnju akciju s ciljem osvještavanja i senzibiliziranja javnosti o problemu nasilja nad ženama pripremili su se sa svojom profesoricom Štefanijom Drežnjak.

“Ovo je veliki društveni problem na koji želimo upozoriti sugrađane. Znamo da ima još puno važnih datuma i puno je prigode da damo svoj doprinos u pravcu ostvarivanja društva s višim civilizacijskim normama, kvalitetnijim međusobnim odnosima i većom empatijom,” kažu nam mladi volonteri. Dodaju kako, uz one brojnije koji s odobravanjem prihvaćaju njihov angažman, ima i onih koji negoduju do razine nepristojnosti. I uvijek će biti takvih, ali nadu nam daje činjenica da budućnost ipak ima lice jedne Karle, Tee, Davida, Marije… Mladi ljudi, hvala vam.

TEKST: S. Pok                     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn