NEVRIJEME HARALO U PLETERNIČKOM I ČAGLINSKOM KRAJU – Novoobnovljena čaglinska škola ostala bez krova!

Datum objave: 04. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA/ ČAGLINA – Olujno nevrijeme koje je iza 14 sati zadesilo požeško-slavonsko područje nanijelo je velike štete, posebice u pleterničkom i čaglinskom kraju. Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević najavio je kako će proglasiti elementarnu nepogodu za pogođena područja.

Posljedice haranja vidljive su u južnom dijelu Pleternice. U naseljima Zagrađe i Bilice gotovo nema kuće kojoj nije nastradao krov, a jednom obiteljskom gospodarstvu neumoljive sile prirode nanijele su štete na gospodarskoj zgradi pri čemu je smrtno stradala telad. Snaga kojom se vjetar obrušio na to područje vidljiva je i po srušenim stablima.

Jednako je i u čaglinskom kraju. Na cesti Djedina Rijeka – Čaglin srušena stabla onemogućila su sigurno prometovanje, a tek nedavno energetski obnovljena čaglinska škola ostala je potpuno bez krova. Štete je pretrpio i novi Dom zdravlja u Čaglinu.

“Iza 14 sati olujno nevreme zahvatilo je Čaglin, Migalovce, Ruševo, Djedinu Rijeku i druga okolna naselja. Puhao je jak vjetar popraćen jakom kišom i ledom. Najviše je nastradala zgrada osnovne škole s koje je vjetar odnio kompletan krov. Ovdje su u pomoć pristigli vatrogasci iz Brestovca, Kaptola i Jakšića. Podrumi u obiteljskim kućama su puni vode. Još nismo niti svjesni koliki su razmjeri štete,”rekao je načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač koji je ujedno i vatrogasac te sa svojim kolegama sanira nastalu štetu, kao i zamjenik požeško-slavonskog župana Željko jakopović kojeg smo zatekli u prostorijama škole.

I mještani u strahu od toga što donosi noć, pokušavaju sanirati štete, a požeško-slavonski župan Alojz Tomašević najavio je kako će proglasiti elementarnu nepogodu za pogođena područja.

TEKST: S. Pok       FOTO: D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn