ODRŽANA VEČER POEZIJE I VINA 2 – Ovogodišnji laureat je Luko Paljetak s pjesmom “Berba”

Datum objave: 04. 10. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U organizaciji Matice hrvatske u Požegi i požeškog Veleučilišta, u podrumu Veleučilišta u Podgorju, održana je druga zaredom pjesnička manifestacija Večer poezije i vina “Vinum et poeta 2”, čiji je ovogodišnji laureat Luko Paljetak s pjesmom “Berba”.

Pjesma Luke Paljetka „Berba“, dobitnica je nagrade „Vinum et poeta 2″ Večeri poezije i vina koju je organizirao požeški ogranak Matice hrvatske i Veleučilište u Požegi u njihovom  prostoru Nastavne baze iznad Vetova. “Pjesma je rapsodična, zvonka, ritmična, jednom riječu maestralna,”objasnio je dr.sc. Krešimir Bagić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji je pored Ivana Babića i Lane Derkač bio član Prosudbenog povjerenstva za odabir najbolje neobjavljene pjesme na temu vina i vinograda.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je čak 130 pjesama od 91 autora. U najuži krug pored laureata Paljetka ušle su i pjesme Tomislava Marijana Bilosnića, Zvjezdane Čagalj, Vere Grgac, Božice Jelušić, Enesa Kiševića i Zorana Kršula. Uz nagrađene Paljetkove stihove posjetitelji su mogli čuti i pjesme Enesa Kiševića, članova Prosudbenog povjerenstva, te prošlogodišnje pobjednice Lidije Bajuk. U glazbenom dijelu programa nastupila je klapa Sv. Lovro iz Požege, te glazbenik i šansonjer Darko Matičević koji je uglazbio i otpjevao Paljetkove stihove.

U ime organizatora prigodnim riječima nazočne su pozdravile predsjednica požeškog ogranka Matice hrvatske Ljiljana Marić i prodekanica požeškog Veleučilišta dr. sc. Brankica Svitlica. U ime pokrovitelja manifestacije općine Kaptol, grada Požege i Požeško-slavonske županije sudionike i posjetitelje manifestacije pozdravili su Ferdinand Troha, dogradonačelnik Požege i župan Alojz Tomašević.

TEKST: S. P./ D.K.         FOTO: D. M.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn