ODOBRENA SREDSTVA: Požeško-slavonskoj županiji dodatnih 78.823,48 eura za izgradnju sportskog terena u Kaptolu

Datum objave: 31. 8. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – “Apliciranjem na nacionalne i europske natječaje imamo mogućnost sredstva iz proračuna usmjeriti prema drugim investicijama i samim time realizirati više projekata i više sadržaja za žitelje Požeško-slavonske županije” ističe županica Antonija Jozić

S nestrpljenjem iščekivana investicija u Kaptolu, prepoznata je za sufinanciranje na još jednom natječaju. Projekt Požeško-slavonske županije za izgradnju i opremanje sportskog terena u Kaptolu, ostvario je pozitivnu Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini u nadležnosti Ministarstva turizma i sporta, čime je ostvareno sufinanciranje u iznosu 78.823,48 eura. Podsjetimo, ranije je u okviru Programa podrške brdsko-planinskim područjima za 2023. godinu odobreno sufinanciranje istog projekta u iznosu od 69.000,00 eura.

“Odobrenim sredstvima kroz natječaj Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina došli smo do minimalnog financiranja vlastitim sredstvima čemu težimo u svim našim projektima. Apliciranjem na nacionalne i europske natječaje imamo mogućnost sredstva iz proračuna usmjeriti prema drugim investicijama i samim time realizirati više projekata i više sadržaja za žitelje Požeško-slavonske županije,”rekla je županica Antonija Jozić.

Izgradnja terena odvijat će se u Sportskom parku pored škole, a osim za tenis, teren će biti dimenzioniran i opremljen za badminton, graničar i odbojku čime će se dodatno obogatiti sportski sadržaj u Kaptolu. U prvom redu teren će biti namijenjen korištenju od strane učenika osnovne škole, vrtićkih skupina, mladih, rekreativaca, ali i klubova i profesionalnih tenisača jer će udovoljavati svim standardima za provedbu natjecanja na najvišim razinama.

“Cilj nam je u svakom našem gradu i općini raditi ravnomjerno, u skladu s potrebama stanovnika i u sinergiji s jedinicama lokalne samouprave. Vjerujem da će stanovnici Kaptola, kako oni koji se aktivno bave sportom, tako i oni najmlađi, uživati u svom novom terenu i na njemu razvijati zdrave navike bavljenja sportom,” naglasila je županica.

IZVOR: PSŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn