ODLUKA O HITNIM MJERAMA – Za kulturna dobra oštećena tučom na području Grada Požege

Datum objave: 31. 7. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ministrica kulture i medija dr.sc. Nina Obuljen Koržinek donijela je Odluku o provođenju hitnih mjera zaštite na pojedinačno zaštićenim nepokretnim kulturnim dobrima na području  Grada Požege oštećenim vremenskom nepogodom tučom.

U vremenskoj nepogodi – tuči koja je 25. lipnja zadesila određena područja Požeško-slavonske županije oštećena su i brojna kulturna dobra te je ministrica kulture i medija dr.sc. Nina Obuljen Koržinek donijela Odluku o provođenju hitnih mjera zaštite na pojedinačno zaštićenim nepokretnim kulturnim dobrima na području Grada Požege.

Sredstva za financiranje hitnih mjera zaštite, a riječ je o 4,5 milijuna kuna, osigurat će se putem Ministarstva kulture i medija. U skladu sa Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, odluku će provesti vlasnici u koordinaciji s Konzervatorskim odjelom u Požegi.

U provođenju hitnih mjera zaštite obavit će se aktivnosti koje utvrdi Ministarstvo kulture i medija u svrhu ublažavanja i uklanjanja nastale štete na kulturnim dobrima. Odobrenim sredstvima sanirat će se oštećenja na 15 zgrada.

TEKST: S. P.      FOTO: psz

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn