ODLUKA NA SNAZI – Grad Požega od danas sufinancira sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i mikročipiranje pasa

Datum objave: 01. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega donio je Odluku o sufinanciranju sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanje pasa mikročipom u 2019. godini. Ovu aktivnost Grad Požega provodit će u suradnji s Veterinarskom stanicom Požega, a odluka je stupila na snagu s današnjim danom.

Odluku o sufinanciranju sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanja pasa mikročipom, koja predstavlja veliki korak ka visokom civilizacijskom dosegu u postupanju prema životinjama, Grad Požega donio je 23. svibnja 2019. godine. Odluka se počinje provoditi od danas, a u proračunu je osigurano 70 tisuća kuna, najavio je gradonačelnik Darko Puljašić.

“Kućni ljubimci su dio obitelji i želimo li držati taj civilizacijski nivo najmanje što možemo učiniti je osigurati kvalitetan i primjeren život tim kućnim ljubimcima. U suradnji sa strukom prihvatili zahtjevan, ali sigurno jedini način na koji se problem neželjenih pasa i mačaka može rješavati, a to je sufinanciranjem kastracije. Uz Grad i Veterinarska stanica izašla je u susret korisnicima svojih usluga i doista smo spustili cijene ne samo kastracije i sterilizacije već i čipiranja. Svatko je odgovoran za svog kućnog ljubimca, ne samo dok mu je to lijepo i zgodno već i onda kada treba ispuniti svoje zakonske obveze. Mikročipiranje je jedna od njih. Kao odgovorna jedinica lokalne samouprave, Grad Požega prvi na području Požeško-slavonske županije poduzima ovu mjeru, osigurali smo sredstva za koja se nadamo da će biti dostatna, no bude li potrebe za još novca, osigurat ćemo i to,” rekao je gradonačelnik Puljašić. Uz poziv građanima da koriste ovu mogućnost, najavio je i aktivnosti provjere čipiranja.

“Imamo želje i volje smanjiti broj neželjenih i napuštenih kućnih ljubimaca jer oni nisu zato krivi – krivi su njihovi vlasnici, a mi kao društvo moramo nastupiti, savjesno, sućutno i odgovorno kako to oni i zaslužuju. Veterinarska stanica Požega naš je stručni partner, a kadrovski i tehnički je opremljena da posao odradi na visokom nivou i na zadovoljstvo sugrađana ” rekao je gradonačelnik Puljašić. Dodao je kako se riječ o prvoj fazi opsežnog projekta budući da Grad Požega aktivno radi na rješavanju skloništa za životinje.

Grad Požega u 2019. godini sufinancira sterilizaciju i kastraciju pasa i mačaka i označavanje pasa mikročipom na području Grada Požege, u slijedećim iznosima:

1. Sterilizacija ženke psa – do 10 kg ………………… 175,00 kuna
2. Sterilizacije ženke psa – od 10 do 20 kg ……………….. 217,00 kuna
3. Sterilizacije ženke psa - od 20 do 40 kg ……………….. 250,00 kuna
4. Sterilizacije ženke psa – 40 kg i više ……………….. 275,00 kuna
5. Kastracija muškog psa ……………….. 125,00  kuna

6. Sterilizacija mačke ………. 125,00  kuna
7. Kastracija mačka ………. 100,00  kuna

8.Označavanje mikročipom ………. 45,00  kuna

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn