ODBOR ZA MEĐUGRADSKU I MEĐUNARODNU SURADNJU GRADA POŽEGE: Pomoć Ukrajini neće izostati

Datum objave: 28. 2. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega je 2019. godine, nakon dugogodišnje suradnje Veleučilišta u Požegi i Ekonomskog fakulteta u Uzhorodu u Ukrajini proširio međunarodnu suradnju na razinu gradova prijatelja. Stoga će  s  požeškim Veleučilištem ponuditi pomoć pri zbrinjavanju tamošnjih studenata osiguravanjem njihovog smještaja, troškova boravka i studiranja u našem gradu.  

Posljednjih dana cijeli svijet prati neizvjestan razvoj situacije na istoku Europe. Dramatično pogoršanje sigurnosne situacije u Ukrajini, uzrokovano vojnom akcijom koja prijeti suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, dovodi do katastrofalnih posljedica po ljudske živote i imovinu. Humanitarne posljedice po civilno stanovništvo već sada su pogubne i devastirajuće i zasigurno će razni oblici pomoći biti prijeko potrebni.

S tim ciljem gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić sazvao je danas, 28. veljače izvanredan sastanak Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju. Naime, Grad Požega je 2019. godine, nakon dugogodišnje suradnje Veleučilišta u Požegi i Ekonomskog fakulteta u Uzhorodu u Ukrajini proširio međunarodnu suradnju na razinu gradova prijatelja te će na tom tragu Grad Požega i Veleučilište u Požegi ponuditi pomoć pri zbrinjavanju tamošnjih studenata osiguravanjem njihovog smještaja, troškova boravka i studiranja u našem gradu.

“Grad Požega također će ponuditi pomoć gradu Uzhorodu sukladno dogovoru s gradonačelnikom Bohdanom Andriyivim. U svakodnevnom smo kontaktu s Ministarstvom unutarnjih poslova, ravnateljstvom civilne zaštite i Crvenim križem kako bi pravodobno mogli pružiti traženu pomoć.” naglasio je gradonačelnik Glavić.

Danas će simbolično i zgrada Gradskog kazališta Požega zasvijetliti u bojama ukrajinske zastave.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn