ODANA POČAST – Izaslanstvo HSS-a odalo počast Sibinjskim žrtvama povodom 86. godišnjice pogibije

Datum objave: 20. 2. 2021. | Kategorija: Društvo

SIBINJ – Izaslanstvo Hrvatske seljačke stranke predvođeno zamjenikom predsjednik HSS-a Davorom Vlaovićem, potpredsjednicom Klarom Šćuka i predsjednikom OO HSS-a Sibinj 19. veljače položilo je cvijeće i zapalilo svijeću kod spomenika Sibinjskim žrtvama povodom 86. godišnjice pogibije.

Hss-ovci su odali počast seljacima odvoračkih sela koji su vjerujući u bolju Hrvatsku, vođeni idejom radićevštine pobijeni u Sibinju 19. veljače 1935. “Pobili su ih žandari, tadašnji čuvari nenarodne vlasti zato jer su imali hrabrosti reći da žele slobodnu, nezavisnu, pravedniju i demokratičniju Hrvatsku, Hrvatsku o kakvoj ih je poučavao Stjepan Radić.Slavonski seljaci, očevi, sinovi i supruzi tražili su pravo na dostojanstven život svojim obiteljima i sebi, želje su hrvatske vođe na čelu Hrvatske,” podsjetio je zamjenik predsjednika HSS-a Davor Vlaović.

“Danas imamo hrvatsko vodstvo koje za odluke pita Brisel i Europsku komisiju, Hrvatska postaje sve manje suverena i samostalna, a slavonski sinovi dostojanstven život traže izvan slavonskih i nacionalnih granica. HSS takve politike ne podržava. Mi znamo da opstati mogu samo ona društva , općine, gradovi i države u kojima žive zadovoljni građani koji ne moraju imati stranačke iskaznice da bi radili. Jednom prodana duša vragu (novcu, utjecaju, slavi ) ne može donositi odluke kojima je krajnji cilj dobrobit za sve građane. Pravi i istinski HSS-ovac ima širinu i vidi dalje od granica vlastitog dvorišta, sela ili općine, vidi kada se pod krinkom Projekta Slavonija zatvaraju šećerane u Slavoniji i tjeraju najvitalniji mladi ljudi u bijeli svijet. HSS, baš kao što je to činio 1935., iz Sibinja poručuje – ukrali su život cijeloj jednoj generaciji, dosta je” zaključio je Vlaović.

TEKST: S. P.        FOTO: HSS BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn