OD DANAS NOVE MJERE – Otvorene terase kafića i restorana

Datum objave: 01. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Od danas su otvorene terase kafića i restorana koje će moći raditi od 6 do 22 sata, a dopušteni su i treninzi u zatvorenom prostoru, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Nove mjere na snazi su do 15. ožujka.

Gosti se mogu posluživati na terasama, od 6 ujutro do 22 sata, i to samo na otvorenim dijelovima objekata. Moraju se ukloniti pregrade na terasama kako bi strujao zrak. Stolovi moraju biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za stolovima od minimalno metra i pol.

Dozvoljena je i glazba, uz uvjet da nije preglasna.Ovisno o veličini terasa određen je i najveći broj korisnika koji mora biti vidljivo istaknut. Prilikom ulaska u zatvoreni dio ugostiteljskog objekta koji je dopušten samo radi korištenja toaleta morati se nositi maska.

Dozvoljeni su i treninzi u dvoranama, ali samo treninzi bez kontakata među sportašima. Dvorane se moraju redovito provjetravati i može biti jedna osoba na 20 metara četvornih u dvorani. Treninzi grupnih sportova poput nogometa, košarke, borilačkih sportova te ostalih kontaktnih sportova mogu se održavati, ali samo ako je riječ o aktivnosima koje ne uključuju međusobni kontakt.

TEKST: S. P.          FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn