OBLJETNICA SMRTI DR. FRANJE TUĐMANA – Požeško-slavonski HDZ odao počast prvom hrvatskom predsjedniku

Datum objave: 10. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Povodom obilježavanja 20. godišnjice smrti utemeljitelja i prvog predsjednika HDZ-a dr. Franje Tuđmana, članovi HDZ-a Požeško-slavonske županije položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomen obilježja dr. F. Tuđmana u Vukovarskoj ulici.

Ovo je i prilika da se sjetimo njegovih djela i njegove uloge u stvaranju i obrani hrvatske države. Osobito je to važno danas kada se u predizbornoj predsjedničkoj kampanji pojavljuju zakašnjeli suverenisti kojih nije bilo ni blizu kada je Tuđman stvarao suverenu Hrvatsku, koji se nameću kao uzor hrvatskim braniteljima s kojima nisu bili kada je to najviše trebalo, koji se nude kao samozvani lideri Hrvatskoj demokratskoj zajednici tako da fragmentiraju i razjedine stranku koju je Dr Franjo Tuđman utemeljio kao važan jamac stabilnosti i opstojnosti hrvatske države, naglasio je predsjednik Županijskog odbor dr. Željko Glavić.

“Nameću se i oni koji su imali priliku pokazati svoje sposobnosti, a ostali zapamćeni po zaduživanju “slučajne države”. S velikim zadovoljstvom danas možemo reci da je Hrvatska u svijetu i vanjskoj politici upravo tamo gdje ju je vidio prvi hrvatski predsjednik, da sadašnje političko vodstvo, ponajprije Vlada koju vodi HDZ na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem uspješno rješava nagomilane probleme, podiže osobni standard građana, stvara uvjete za razvoj gospodarstva poreznim rasterećenjem i podizanjem razine investicijske klime, smanjuje inozemni dug, uvodi red u državnim i javnim institucijama, dugoročno stabilizira mirovinski sustav, uspješno rješava probleme braniteljske populacije, podiže korištenje EU sredstava na maksimalnu razinu. Pri tome je izuzetno važna uloga i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kao faktora stabilnosti i sigurnosti, aktivnog promicatelja hrvatskih interesa i politike u međunarodnoj zajednici. Hrvatska je danas doista na najboljem putu da postane upravo onakva kakvom su je sanjali hrvatski branitelji i prvi hrvatski predsjednik Dr Franjo Tuđman,” zaključio je dr. Glavić.

“Danas obilježavamo godišnjicu smrti osnivača i utemeljitelja ne samo Hrvatske demokratske zajednice već i hrvatske države. S ovim vremenskim odmakom vidimo koliko je taj čovjek bio vizionar i kako je u onim teškim trenutcima i za hrvatsku domovinu i za naš narod uspio izvojevati veliku pobjedu jer danas imamo svoju domovinu. Ona tekovina koju je ostavio iza sebe, a to je Hrvatska demokratska zajednica njegov je nasljednik koji se i dan danas bori i brine za ciljeve koje je on stavio pred nas. Hrvatski narod hoće i može biti u velikom društvu Europske unije  punopravan član. Jer mi pripadamo Europi i mi jesmo Europa,” rekao je i predsjednik GO HDZ Požega Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn