OBITELJ OSTALA BEZ DOMA – Sedmeročlanoj obitelji Hlebec nevrijeme odnijelo krov s kuće

Datum objave: 26. 7. 2016. | Kategorija: Društvo

IMG_1578

SKENDEROVCI –  Sedmeročlana obitelj Hlebec iz Skenderovaca prije dva dana ostala je bez doma – pijavica im je u samo nekoliko sekundi odnijela krov s kuće. U okviru svojih mogućnosti nesretnoj obitelji pomoći će Općina Brestovac, a spremni su pomoći i mladi župe Sv. Ane.

Hlebecovi žive skromno, dan po dan, a otac Dario i majka Branka i u ovako teškim uvjetima daju sve od sebe kako bi svojoj dječici, Viktoriji, Viktoru, Josipi, Leni i Gabrijelu, osigurali barem ono najosnovnije. Dario je donedavno radio kao šumski radnik, no nakon što je privatnik kod kojeg je bio zaposlen zatvorio poslovanje, obitelj je ostala bez prihoda.

Nova nevolja zadesila ih je u nedjelju tijekom velikog nevremena. “Bio sam u dvorištu. Vidio sam da dolazi jak vjetar pa sam se sklonio u kuću. U tom je trenutku naišla pijavica i odnijela nam krov. Bilo je strašno. Djeca su vrištala i plakala. Sve se odigralo nabrzinu, priča Dario.

IMG_1579

Što će učiniti ne zna jer novca za novi krov na trošnoj kući nemaju. Branka je s djecom privremeno otišla u Požegu kod sestre dok je Dario u selu kod oca. Ipak, vjeru i nadu u bolje sutra ne gube. Općina Brestovac pomoći će u okviru svojih mogućnosti, rekao je načelnik općine Zdravko Mandić koji je posjetio Hlebecove kako bi vidio razmjere štete. “Napravit ćemo procjenu troškova i iz proračuna osigurati barem dio novca kako bi se šteta sanirala i ovoj obitelji pomoglo koliko god je moguće,”rekao je načelnik Mandić.

Posjetio ih je i  županik Saša Paveljak, a pomažu i mladi župe svete Ane. Oni će naime i ove subote organizirati u svom selu humanitarni turnir u odbojci na pijesku. Lani su novac donirali djeci učiteljice s njihovog područja koja je poginula u prometnoj nesreći. Ove će godine sav prikupljeni novac darovati Hlebecovima. Priču o Hlebecovima snimila je i Nova TV kako bi se našlo što više onih spremnih pomoći.

TEKST: S.P./D.K.        FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn