OBILJEŽENA OBLJETNICA – 25. godišnjica osnutka specijalne jedinice policije “Trenk”

Datum objave: 22. 9. 2016. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Udruga specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega obilježila je jučer prigodnim programom 25. godišnjicu osnutka. Položen su vijenci i zapaljene svijeće uz spomenik 123. brigadi, a ispred zgrade Policijske uprave otkriveno je spomen obilježje poginulim i umrlim pripadnicima specijalne jedinice”Trenk”.

Misa zadušnica služena je u katedrali Svete Terezije Avilske, a na svečanoj akademija, uz pripadnike postrojbe i članove obitelji poginulih, nazočili su ministar branitelja general Tomo Medved i ratni zapovjednik specijalne policije, general Mladen Markač, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i europskih fondova Davor Huška, župan Požeško – slavonske županije Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Vedran Neferović te mnogi drugi. Sve nazočne pozdravio je uvodno predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Trenk” Željko Grgić.

Prigodnim riječima obratio se i ministar branitelja Tomo Medved koji je ovom prilikom najavio novi Zakon o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata. “Nikada više hrvatski branitelji neće doživjeti poniženja i sve one ružne stvari koje smo pretrpjeli i preživjeli. Prepoznali smo koja su to glavna područja koja su našu populaciju dovela na rub socijalne, ali i društvene ljestvice, u situaciju kada veliki broj naših junaka Domovinskog rata jedva preživljava, da ne može svojoj obitelji osigurati osnovnu egzistenciju, ali ono što je od svega najteže je poniženje i stoga kroz mjere koje su spremne prepoznali smo i ona pitanja koja će osigurati odgovarajuću zdravstvenu skrb jer poznato vam je koliki je obol i smrtnost naše populacije,”istaknuo je ministar Medved. U sklopu svečanosti dodijeljene su zahvalnice i medalje onima koji su dali doprinos radu udruge.

TEKST: S. P.        FOTO: D. K.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn