OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA U ČAGLINSKOJ ŠKOLI: Iskreno, kreativno, s ljubavlju – kako samo djeca znaju

Datum objave: 17. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – “Vjerujemo kako su naši mladi, naša djeca, naši učenici zalog da se žrtva Vukovara i ostalih hrvatskih gradova i sela, kao i svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu nikada neće i ne smije zaboraviti”

Od ove godine Republika Hrvatska ima novi državni praznik, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga. I prijašnjih godina u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Čaglinu obilježavali su taj dan prigodnim aktivnostima u čijem je središtu sjećanje na žrtvu Vukovara.

Zbog znanih razloga, ove godine su godine učenici i njihovi nastavnici obilježili taj važan datum, poštujući epidemiološke mjere. Predstavnici razreda paljenjem lampiona i minutom šutnje iskazali su duboku zahvalnost i poštovanje svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima koji su stradali, ne samo u Vukovaru nego i u ostalim gradovima i mjestima diljem naše Domovine. Učenici IV. razreda, koje vodi učiteljica Željka Peić o stradanju i  žrtvi Vukovara – Grada heroja progovorili su kreativno, kroz likovne i literarne radove. Ravnateljica Slađana Švajda je zapalila lampion u ime svih učenika i djelatnika škole.

“Vjerujemo kako su naši mladi, naša djeca, naši učenici zalog da se žrtva Vukovara i ostalih hrvatskih gradova i sela, kao i svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu nikada neće i ne smije zaboraviti,” naglasila je pedagoginja Ljiljana Đurđević.

TEKST: S. P./LJ.Đ.          FOTO: OŠ S.R. Čaglin

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn