OBILJEŽAVANJE MJESECA BORBE PROTIV RAKA – Ove subote javnozdravstvena akcija u Požegi

Datum objave: 22. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Županijska liga protiv raka i zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije prigodom akcijom obilježit će mjesec borbe protiv raka, 23. listopada 2021. godine u šetališnoj zoni u centru Požege, od 9,00 do 11,00 sati.

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, kada se diljem Republike Hrvatske organiziraju brojne javnozdravstvene manifestacije kojima se želi ukazati na važnost ranog otkrivanja raka dojke te odlaske na redovite dijagnostičke preglede.

Redovitim pregledom koji uključuje samopregled, mamografiju te ultrazvučni pregled rak dojke se može otkriti u ranom stadiju kada su šanse za izlječenje i preživljenje puno veće. Rak dojke se najčešće javlja u dobi iznad 50 godina, ali se može javiti i kod mladih žena.

“Svijest o velikoj važnosti redovitih preventivnih pregleda dojki i ostalih sijela raka je u našoj županiji na visokoj razini, što pokazuje visoki odaziv u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Nažalost, sadašnje promjene uslijed pandemije SARS-CoV-2 virusa osjetno su promijenile navike naših stanovnika. Stoga ove subote imamo namjeru podsjetiti sve koji nisu, da se odazovu pozivu na redovite preglede koje je potrebno napraviti,” rekla je predsjednica Lige i voditeljica Službe za javno zdravstvo dr. Jasmina Kovačević.

TEKST: S. Pok                  FOTO: S. POk

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn