OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CERNIK – Spoj prošlosti i sadašnjosti, od srednjeg vijeka do danas

Datum objave: 08. 9. 2021. | Kategorija: Susreti

CERNIK – Gdje ima volje, ima i načina. Prilagođavajući se novonastalim epidemiološkim okolnostima, želeći, s pravom, prezentirati brojne uspjehe, potvrdit će to i Općina Cernik organizacijom sadržajno bogatog programa Dana Općine. Službena događanja počinju u petak, 10. rujna, a domaćini vas s dobrodošlicom čekaju i dan kasnije, u subotu, 11. rujna.

Želeći s gostima, suradnicima i prijateljima podijeliti uspjehe i s pravom se pohvaliti brojnim realiziranim projektima, Općina Cernik svečano će i sadržajno, prilagođavajući se novonastalim epidemiološkim okolnostima, obilježiti Dan Općine, jer gdje ima volje, ima i načina.

Dvodnevni program službeno počinje u petak, 10.rujna, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima. Slijede, potom, Završna konferencija i otvorenje adaptiranog mjesnog Društvenog doma, Franjevačkog trga i parkirališta uz crkvu svetog Petra apostola, te svečana sjednica Općinskog vijeća. Istoga dana, u poslijepodnevnim satima, na rasporedu je prijateljska nogometna utakmica između HNK Cernik i NK Grobničan Čavle, a druženje će se nastaviti uz tambure i nadaleko poznat autohtoni specijalitet ćuptete.

Subota, 11.rujna, donosi jedinstveni cjelodnevni spektakl pod nazivom Srednjovjekovni grad Cernik na prostoru kulturno-povijesnog bisera mjesta, dvorca Kulmer. Spajajući prošlost i sadašnjost, prijepodnevni program u kojem će uživati i mladi i stari, pripremaju Vitezovi Zelengradski i Družba vitezova zlatnog kaleža, dragi gosti iz Svetog Ivana Zeline i Stubice, a sadržaji vas čekaju i navečer, za što će se, uz istarski Teddy lion band pobrinuti i ekipa Leta 3.

Zahvaljujući bogatoj gastro zoni, šarolikoj ponudi obrtničkih proizvoda, craft pivu kao i brojnim drugim sitnicama, navratite li u Cernik, nećete ostati ni gladni ni žedni, a nije na odmet spomenuti ni nadaleko poznato gostoprimstvo domaćina, u koje se valja i osobno uvjeriti. Vidimo se u Cerniku!

TEKST: S. Tarbuk             FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn