OBILJEŽAVANJE DANA GRADA PAKRACA – Skromno i pod epidemiološkim mjerama

Datum objave: 10. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Uz bitno manje sadržaja nego je to bio običaj ranijih godina te uz pridržavanje epidemioloških mjera, Pakračanke i Pakračani će narednih dana obilježiti ovogodišnji Dan grada Pakraca i blagdan svetog Josipa.

Obilježavanje je počelo 9.ožujka to manifestacijom pod nazivom „Budi turist u svome gradu“ koja je namijenjena najmlađima. Manifestaciju je organizirala Turistička zajednica Grada Pakraca s ciljem upoznati najmlađe Pakračane s kulturnom baštinom njihovog kraja kroz pravi mali turistički obilazak. Program sadrži obilazak kurije Janković, Muzeja Grada Pakraca i zgrade TZ, a djeca će tom prigodom naučiti tko je ustvari turist, što je muzej uz predstavljanje muzejskih eksponata i neizbježno kovanje banovac te će im biti ponuđeni i drugi zanimljivi i edukativni sadržaji.

Mali turisti će imati prilike i položiti prisegu sljedećeg sadržaja:
„Prije nego što proputujem cijeli svijet, moram naučiti kako je moj grad lijep!
Kad me put nanese daleko, obećajem da ću o Pakracu pričati lijepo!
Gdje je Psunj, što je banovac, a gdje česma,
Pitajte mene, za mene je to pjesma!“

Obilasci će zbog epidemiloških mjera biti organizirani kroz više dana u šest manjih grupa i to kroz cijeli ožujak, točnije 10.,12.,15.,17. i 22. ožujka od 10,30 sati. Mališani će dobiti i razglednice s gradskim motivima koje će zbog epidemioloških preporuka bojati u vrtiću. Razglednice će biti pripremljene za slanje, a oni će samo odabrati adrese čime ih se želi potaknuti da prakticiraju slanje razglednica.Osim mališana dvaju pakračkih vrtića, u ovu akciju će biti uključena i djeca podružnih vrtića u Badljevini i Donjoj Obriježi.

I ove godine u sklopu obilježavanja Dana Grada na jezeru Raminac u Lipiku će u subotu 13. ožujka s početkom u 9 sati biti održano Otvoreno prvenstvo Grada Pakraca u ribolovu. U utorak 16. ožujka u Gradskoj vijećnici kurije Janković će od 17,30 sati biti održano tradicionalno proglašenje sportaša godine.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn