OBILJEŽAVANJE – Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije i 30. godina od oslobođenja vojarne

Datum objave: 13. 9. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA -U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, 17. rujna u Požegi će se obilježiti Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije i 30. obljetnica oslobađanja vojarne. Sedmi put zaredom, svečanim programom hrvatski branitelji i stanovnici Požeško-slavonske županije prisjetit će se 17. rujna 1991. godine kada je nakon četiri dana opsade oslobođena vojarna u Požegi.

Program ovogodišnjeg obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije i slavne obljetnice predstavili su zamjenik županice Ferdinand Troha i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije Krešimir Pavelić.

“Ovo je svojevrsni javni poziv svim braniteljima na obilježavanje Dana branitelja naše županije koji imaju posebno mjesto u povijesti hrvatske države. Ove godine slavimo i 30.obljetnicu oslobođenja požeške vojarne, a program koji je pripremljen svečan je, dostojanstven i u skladu s okolnostima,” rekao je zamjenik županice Troha.

Organizator ovogodišnje proslave je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije zajedno s ostalim udrugama proisteklih iz domovinskog rata, naglasio je predsjednik udruge Krešimir Pavelić. “Ponosni smo da se nakon 30. godina možemo prisjetiti tog vrlo značajnog dana, ulaska hrvaskih branitelja u vojarnu i njenog preuzimanja čime su se stekli uvjeti za formiranje slavne 123. brigade hrvatske vojske Požega, čije ponosno ime danas nosi vojarna u Požegi. Pozivamo sve hrvatske branitelje, građane koji su u to vrijeme zajedno s nama strepili i očekivali taj trenutak da nam se pridruže,” rekao je Pavelić.

Prema planiranom programu 17. rujna 2021. godine u 10,00 sati na Trgu 123. brigade kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima bit će položeni vijenci. Potom kreće Mimohod pobjednika – branitelja i građana od spomen obilježja do vojarne 123. brigade HV, gdje će nakon svečano postrojavanja, u 11,00 sati biti održan prigodni program obilježavanja i svečani ručak za sve sudionike.

TEKST: S. Pok              FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn