OBILJEŽAVANJE 30.OBLJETNICE POČETKA DOMOVINSKOG RATA – Virtualna izložba “Pakračka ratna (pri)sjećanja”

Datum objave: 26. 2. 2021. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Virtualnom izložbom „Pakračka ratna (pri)sjećanja“ Muzej grada Pakraca i Gradska knjižnica Pakrac uključuju se u službeni program obilježavanja visoke 30-te obljetnice početka Domovinskog rata u Hrvatskoj.

“Nažalost, okolnosti su takve da su sve aktivnosti ovogodišnjeg obilježavanja ili smanjene ili da tako kažemo – preseljene u ovo virtualno okruženje. No, pokušali smo se prilagoditi i tako pripremiti svojevrsno virtualno putovanje u dane, mjesece i godine koji su nepovratno izmijenili povijest ovog našeg grada i okolnog područja,” ističu organizatori izložbe.

Ova virtualna izložba koncipirana je tako da pruža kratki tekstualni kronološki presjek događanja koja su prethodila početku Domovinskog rata, njegovom tijeku na ovom području te konačno i njegovom završetku. Kroz različite kategorije arhivskog materijala – tisak, fotografije, video materijal – slikovito je prikazano kako je izgledao život na ovom području – prije, za vrijeme i neposredno nakon Domovinskog rata.
Ono što je karakteristično za Pakrac i pakračko područje bio je život u razdoblju od 1992. do VRO Bljesak 1995. – život na liniji razdvajanja i brojni incidenti koji su često završavali i ljudskim žrtvama, a sve to pod krinkom formalnog primirja koje to u praksi nikako nije bilo.
Izložbu posjetite klikom na http://digi-pakrac.com/domovinski-rat/

TEKST: S. P.       FOTO: Digi Pakrac

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn