O RAZVOJU I MOGUĆNOSTIMA JAVNIH E-USLUGA – U Zagrebu održana konferencija Digitaln@HR

Datum objave: 03. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA/ ZAGREB – U hotelu Esplanade Zagreb u organizaciji Hanza medije jučer je održana konferencija „Digitaln@HR“. Cilj konferencije bio je predstaviti i popularizirati korištenje postojećih e-usluga različitih državnih institucija, kao i državnih tvrtki te potaknuti raspravu o mogućnostima razvoja i modernizacije ponude javnih e-usluga, kako za građane, tako i za poduzetnike.

Konferenciji su prisustvovali potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, te izaslanik premijera Andreja Plenkovića Tomislav Tolušić, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić i mnogi drugi.

Na važnost digitalizacije ukazao je potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić osvrnuvši se na sustav e-građanin, koji je, po njemu, primjer na koji država može utjecati na ubrzanje i jačanje digitalizacije u hrvatskom društvu. “Sada treba napraviti iskorak jer ćemo, u protivnom, zaostajati. Postoji puno primjera u Europi za kojima se možemo povesti, novca imamo i na nama je da ubrzamo digitalizaciju.”poručio je Tolušić.

Nakon samog otvorenja konferencije uslijedilo je sučeljavanje pod nazivom „Moderna e-država ili kočničar razvoja?“ u kojem su sudjelovali Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta,te Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Potom su prezentacije održali Tomislav Jurić, direktor Službe za zajedničke poslove Zagrebačkog holdinga i Josip Aladrović, ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, dok su u panel raspravi na temu „Država – digitalni sluga hrvatskih građana“ sudjelovali Saša Bilić, predsjednik Uprave APIS IT-a, Jure Sertić, glavni direktor AKD-a, Miro Capan, pomoćnik ravnatelja za računalnu infrastrukturu i servise CARNET-a, Žarko Katić, državni tajnik MUP-a i Iskra Primorac, ravnateljica Središnjeg registra osiguranika REGOS-a.

TEKST: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn