NULTA TOLERANCIJA NA ALKOHOL – Županica Jozić donijela Pravilnik o testiranju na alkohol i droge na radnom mjestu u Županiji

Datum objave: 19. 9. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeško-slavonska županica Antonija Jozić donijela je Pravilnik o testiranju na alkohol, droge i druga sredstva ovisnosti na radnom mjestu. Tolerancija na alkohol bit će nulta, a krajnja mjera može biti i otkaz.

Pravilnikom utvrđuju se zabrana rada pod utjecajem alkohola, droga i drugih sredstava ovisnosti, postupak provjere (testiranja) kojim se utvrđuje je li službenik ili namještenik za vrijeme rada pod utjecajem alkohola ili drugih sredstva ovisnosti, te mjere i sankcije koje Požeško-slavonska županija primjenjuje prema radnicima i drugim osobama koje su na radu, odnosno u prostoru pod nadzorom zatečene pod utjecajem alkohola, droga ili drugih sredstava ovisnosti, uz zabranu rada i dolaska na posao pod utjecajem alkohola, droga i drugih sredstava ovisnosti.

Zabranjeno je konzumiranje alkoholnih pića, droga i drugih sredstava ovisnosti u prostoru pod nadzorom Županije, kao i njihovo unošenje u taj prostor. Na radnom mjestu i prostoru pod nadzorom Županije službenik i namještenik ne smije biti pod utjecajem alkohola, droga ili drugih sredstava ovisnosti. Postupanje službenika i namještenika koje je suprotno ovoj zabrani smatra se postupkom koji ugrožava opću sigurnost i zdravlje službenika i namještenika te imovinu Županije i predstavlja povredu obveza iz radnog odnosa propisane kako Zakonom o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi tako i Pravilnikom o unutarnjem redu Požeško-slavonske županije. Pravilnik pogledajte ovdje.

TEKST: S. P.             FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn