NOVU KAZALIŠNU SEZONU U POU M.A.R. TRADICIONALNO OTVARA TEATAR GAVRAN -“Na kavici u podne” s Mladenom Gavran i Vedranom Komeričkim

Datum objave: 16. 9. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Nova kazališna sezona u Pučkom otvorenom učilištu M.A.Relković, po dobrom starom običaju, zaslugom najpoznatijeg Novogradiščanina, i ove će godine početi gostovanjem Teatra Gavran. Nakon iznimno uspješnih obiteljskih komedija “Sladoled” i “Pivo” u kojima je tematiziran odnos majke i kćeri, odnosno oca i sina, na daske Doma kulture u četvrtak, 16. rujna stiže predstava “Na kavici u podne”.

Slijedeći dugogodišnju dobro uhodanu praksu i nova kazališna sezona u Pučkom otvorenom učilištu Matija Antun Relković, zaslugom najpoznatijeg Novogradiščana, počet će gostovanjem Teatra Gavran. Nakon iznimno uspješnih obiteljskih komedija “Sladoled” i “Pivo” u kojima je tematiziran odnos majke i kćeri, odnosno oca i sina, na daske Doma kulture u četvrtak, 16. rujna stiže predstava “Na kavici u podne”. Riječ je o iznimno toploj, dirljivoj i duhovitoj duodrami najizvođenijeg hrvatskog pisca u zemlji i inozemstvu, priči koja u velikom vremenskom luku prati odnos majke i sina koje, nesumnjivo znalački, glume Mladena Gavran i Vedran Komerički. Njihov ritual ispijanja zajedničke kave, uz mjesto susreta, tijekom godina postaje i mjesto međusobne podrške u najtežim ali i najljepšim životnim trenucima, svjedočeći usponima i padovima u dvije životne putanje, shvaćajući, pri tom, koliko je život teško predvidljiva priča, a obiteljska ljubav neprocjenjljiv kapital kojim se mnogo toga može lakše savladati. Riječ je o još jednoj u nizu predstava ispisanih prepoznatljivo pitkom Gavranovom rečenicom i osjećajem za humor kojeg, kao autor, znalački pronalazi u lako prepoznatljivoj svakodnevici iz koje postupno izrasta emocionalnost i metaforičnost.

Želite li u četvrtak, 16.rujna, od 19.30., uživati u “Kavici” s ekipom Teatra Gavran, na vrijeme se pobrinite za svoje ulaznice i po cijeni od 60 kuna nabavite ih na prodajnom mjestu na 1.katu Doma kulture radnim danima od 8 do 14 sati ili na blagajni sat vremena prije projekcije.

TEKST: S. Tarbuk          FOTO: Teatar Gavran

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn