NOVOST NA POŽEŠKIM ULICAMA – Policijske biciklističke ophodnje

Datum objave: 13. 8. 2015. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA –  Policijska uprava požeško-slavonska na području grada Požege počinje provoditi pilot-projekt pod nazivom “Policijska biciklistička ophodnja”. Požega će se tako pridružiti brojnim hrvatskim gradovima u kojima se provodi ovaj pilot-projekt čiji je cilj osnažiti preventivu i osjećaj sigurnosti kod građana, ali i ukazati na dobrobiti bicikliranja.

Bicikl koji je Ministarstvo unutarnjih poslova dodjelilo Policijsko postaji Požega koristit će svakodnevno kontak-policajci iz Policijske postaje Požega na području  grada Požege, koji su svoje dužnosti do sad obavljali uglavnom pješke. Brojne su prednosti biciklističke ophodnje, koja će zasigurno narednih dana biti prava atrakcija na požeškim ulicama. “Dosadašnjim radom u ostalim policijskim  upravama pokazala se velika prednost u korištenju bicikala poradi smanjenja troškova i veće pokretljivosti jer biciklom se može na sva mjesta na koja auto-ophodnje i motorističke ophodnje ne mogu. Velika prednost  je i u edukativnoj ulozi jer ostvarujemo približavanje pažnje i povjerenja kod djece i mladih  koji su najčešći korisnici bicikala. Tako se nadamo da će i kontak policajci ove policijske postaje na području grada Požege imati dodatni preventivni  učinak s ciljem sprečavanja prekršaja i kaznenih djela a ujedno ojačati povjerenje i osjećaj sigurnosti kod građana,”istaknuo je Dinko Šulc voditelj Odsjeka za javni red i nezakonite migracije.

DSC08039

Prednost se, dodaje,  konkretno očituje u većoj dostupnosti policije građanima, lakšem uočavanju sumnjivih i nepoznatih osoba, lakšem uočavanju kaznenih djela kao što su krađe, teške krađe, zlouporabe droga, lakše uočavanja osoba za kojima se traga te sprječavanja činjenja prekršaja iz područja javnog reda i mira i lakših prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Trenutno je u Požegu stigao jedan bicikl no nadaju se da će uskoro stići još jer očekuju dobre rezultate. “Kako kontak-policajci uglavnom pješke obavljaju svoju službu, bicikl će nam pomoći jer ćemo brže dolaziti na intervencije, a u  svakodnevnim gužvama lako možemo prići gdje je potrebno građanima. Uz to, i djeca će na konkretnom primjeru vidjeti kako se treba ponašati  kao sudionik u prometu na biciklu” rekao je kontak-policajac Ivan Nekić.

TEKST: Sanja Pok    FOTO: S. Pok

 

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn