NOVOKAPELČANI PROSLAVLJAJU DAN OPĆINE – Sve spremno za blagdan Svete Klare

Datum objave: 11. 8. 2016. | Kategorija: Društvo

nk 1

NOVA KAPELA – Svečano će biti ovih dana u Novoj Kapeli, jednoj od većih, a bez sumnje i uspješnijih općina novogradiškog dijela Brodsko posavske županije, posebnoj i po činjenici kako joj je na čelu i jedan od najmlađih načelnika. Sve je spremno za dvodnevnu, svečanu proslavu blagdana Svete Klare i dana općine, 12. i 13.kolovoza.

Bit će to prilika da Novokapelčani i njihovi brojni gosti još jednom podvuku crtu i naprave analizu svega onoga realiziranog tijekom godine. A, učinjeno je puno toga. Od razvoja ruralnog turizma u čemu zahvaljujući istinskom biseru, eko etno selu Stara Kapela,  prednjače upravo Novokapelčani, do gospodarstva, ali i školstva, sve s ciljem podizanja kvalitete životnog standarda, na ponos mještana. Onih najmlađih koji dane djetinjstva provode u najsuvremenijem Dječjem vrtiću, jednom od onih kakav bi, bez problema, s pravom, mogao krasiti i puno veće i urbanije sredine, ali i onih starijih, pa i najstarijih, jer u ovoj su Općini aktivni i društveno angažirani svi. Tu je i veliki broj udruga-sportskih, lovačkih, kulturnih, ali i niz, sada već tradicionalnih i omiljenih manifestacija koje rado posjećuju i gosti šireg novogradiškog područja.

I dok je prvi dan svečanosti rezerviran za formalnije sadržaje poput sjednice Općinskog vijeća, subota će ponuditi za svakoga ponešto-vježbu vatrogasne mladeži, paintball turnir,utrke konjskih zaprega, ali i neizostavnu zabavno-glazbenu večer, uz nastupe lokanih, ali i gostujućih estradnih imena.Kako nijedno slavonsko pučko veselje ne može proći bez bogate trpeze, domaćini svojim gostima pripremaju čobanac i fiš. I ovogodišnju središnju općinsku svečanost obilježit će tradicionalni, nadaleko poznati robno stočni sajam, koji će podsjetiti na minule godine stare Šokadije i neizostavni običaj sajmovanja, ali i ponuditi priliku brojnim novim obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima.

Svjesni značaja transparentnog rada općinske uprave, čelni ljudi Nove Kapele, ovih će dana mještane obradovati i novim besplatnim primjerkom „Lipe“, općinskog glasila, koji nekoliko puta godišnje, na 30-ak stranica donosi pregled svih događanja, predstavljajući tako i svojevrsnu sjajnu arhivu života općine.

TEKST: Simonida Tarbuk/NGB    FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn