NOVOJ GRADIŠKI S LJUBAVLJU – Iznimna glazbena poslastica pomognuta sredstvima Ministarstva kulture

Datum objave: 20. 4. 2018. | Kategorija: Kultura

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NOVA GRADIŠKA – Novoj Gradiški s ljubavlju naziv je iznimne glazbene poslastice, koncerta na kojem će se, uz klavirsku pratnju Bože Letunića, poklonicima klasike, predstaviti operni solisti – Novogradiščanka Martina Menegoni, ugledna mezzospranistica i Matija Meić, bariton. Zvuci „zvonke radosti“ čekaju vas u Domu kulture, u subotu 21.travnja.

Habanera iz Bizetove Carmen, Figaro iz čuvenog Rossinijevog Seviljskog brijača, pa red Listza i Saint Saensa i dobrih, starih domaćih „majstora“, poput Jakova Gotovca i Borisa Papandopula. Program je to koncerta „Novoj Gradiški s ljubavlju“, iznimne poslastice na kojoj će se publici predstaviti domaća glazbena krema. Uz klavirsku pratnju Bože Letunića, stalnog profesora na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, čaroliju arija zaljubljenicima u klasiku prenijet će Martina Menegoni ,ugledna mezzosporanistica, Novogradiščanka, glazbenica koja se po završetku Akademije usavršavala u Beču i do sada otpjevala niz glavnih opernih uloga u Hrvatskom narodnom kazalištu, i Matija Meić, bariton. Riječ je o renomiranom mladom glazbeniku čiji glas poznaje i domaća i strana publika, nositelju glavnih uloga u brojnim operama kazališta Europe, u protekloj sezoni stalnom članu ansambla minhenskog Staatstheater am Gartnerplatz .

Koncert sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture, za posjetitelje potpuno besplatan, „porcija“ je kulture koju, iz niza razloga, ne bi trebalo propustiti. Jer, iako je često, neopravdano, smatraju elitističkim glazbenim žanrom, čim čujete program i vječne melodije arija, shvatit ćete da ste klasičar. Stoga, u Dom kulture, u subotu, 21.travnja od sati 19 sati.

TEKST: S. T.       FOTO: POU MAR

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn