NOVOGRADIŠKI PSIHOLOZI U 14. TJEDNU PSIHOLOGIJE U HRVATSKOJ: „Čuvajmo (mentalno) zdravlje!“

Datum objave: 14. 2. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Iako je tek nedavno, slijedom globalne javnozdravstvene krize, došlo u fokus javnosti, mentalno zdravlje svakoga od nas jednako je važno kao i oni fizičko. Upozorit će na to i 14. Tjedan psihologije u Hrvatskoj koji će, od 15. do 21. veljače, pod sloganom „Čuvajmo (mentalno) zdravlje!“, obilježiti i novogradiški psiholozi

Tjedan psihologije u Hrvatskoj, jedinstvena nacionalna medicinsko-popularna manifestacija, ove će godine, u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i Hrvatske psihološke komore, doživjeti svoje 14. izdanje. Manifestaciji koja će, pod sloganom „Čuvajmo (mentalno) zdravlje!”, od 15. do 21.veljače biti organizirana diljem Hrvatske, tradicionalno će se pridružiti i novogradiški psiholozi, vjerujući kako je upravo mentalno zdravlje, jednako važno kao i ono fizičko. Iako je tek nedavno, slijedom globalne javnozdravstvene krize, došlo u fokus javnosti, mentalno je zdravlje od presudne važnosti za opće psiho-fizičko stanje svakoga od nas, temelj naše snage i ukupnog zdravlja.

Nastojat će to osvijestiti i Tjedan psihologije koji će zainteresiranima ponuditi informativno-edukativnu radionicu i izložbu učeničkih plakata, za što će se, u dvije gradske srednje škole-Industrijsko-obrtničkoj i Gimnaziji Nova Gradiška, 15.veljače pobrinuti profesorice psihologije- Ivana Stepić i Koraljka Hausnet-Lasović. O mentalnom zdravlju i sve prisutnijoj depresiji u vremenu brojnih gubitaka, na online psiho edukaciji zakazanoj za 16.veljače, progovorit će Ivana Tomić-Pavlović, a o stresu na radnom mjestu zdravstvenih djelatnika u uvjetima pandemije COVID-19, dan kasnije, 17.veljače, mr. Ljiljana Lukačević, spec. kliničke psihologije. Želite li nešto naučiti ali i osvijestiti kako se osjećati bolje i zašto je održavanje ” sebe dobrim” pitanje mentalne higijene, zakazanih datuma budite na facebook stranici Udruge POZITIVA.

TEKST: S. Tarbuk          FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn