NOVOGRADIŠKI PROJEKTI U PROVEDBI I NAJAVI – Radna jesen, za podizanje kvalitete življenja i bolje pozicioniranje grada

Datum objave: 07. 10. 2022. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Uz nove investicije u Industrijskom parku koji se i nadalje potvrđuje kao jedna od najatraktivnijih ulagačkih zona na prostoru istočne Hrvatske, posljednji kvartal 2022.godine, Novogradiščanima donosi, upoznao je tijekom “aktualca” prve radne jesenske sjednice Gradskog vijeća, gradonačelnik Vinko Grgić, niz novih i već započetih projekata čiji je cilj podizanje kvalitete življenja i bolje pozicioniranje Grada

Posljednji kvartal 2022. godine u Novoj Gradiški će proteći u znaku niza novih i već započetih pojekata čiji je cilj podizanje kvalitete življenja, jačanje gospodarstva i bolje pozicioniranje Grada. Uz nove investicije u Industrijskom parku u kojem je prodan kompletan prostor ulagačke zone, očekivana nova zapošljavanja, početak izgradnje trećeg dječjeg vrtića, tu su i  skori završetak uređenja prostora bivše Robne kuće, nastavak kontinuiranih ulaganja u infrastrukturu, kao i početak radova na četiri kapitalna projekta-izgradnja kružnog toka kod “Pauna”, zapadna tribina stadiona NK “Sloga”, uređenje Ulice Gaj, sjeverni nogostup u Kovačevcu, te projekt uređenja Gradske tržnice – upoznao je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Vinko Grgić.

Nakon što je Grad kupio zemljište za izgradnju dječjeg vrtića u južnom dijelu grada, u fazi je ishođenje građevinske dozvole za prometnicu dužine 85 metara, a potom i očekivanje potvrdnog odgovora Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je, za gradnju objekata ovakve namjene, raspisalo natječaj za iskazivanje interesa jedinicama lokalne uprave i samouprave, na kojem je za investiciju zatraženo oko 5 milijuna kuna. I dok će početak izgradnje dječjeg vrtića, bude li sve išlo po planu, pričekati slijedeću godinu, zahvaljujući završetku radova na uređenju prostora bivše Robne kuće, najuži centar grada, kroz 20-ak dana dobit će novu vizuru.

Priča o iznimno vrijednom projektu društvene i kulturne namjene počela je 2019.godine kupovinom derutne zgrade za oko 2 milijuna kuna u kojoj će svoje mjesto, na prvom katu, uskoro naći Društveni centar za mlade i dječja knjižnica, gradski arhiv koji bi trebao biti smješten u podrumu, kao i restoran jednog od lokalnih ugostitelja na vrhu zgrade. Iako je riječ o privatnoj investiciji Nova Gradiška će, po uzoru na brojne susjedne gradove, na prostoru nekadašnje tvornice “Sekulić”, uskoro dobiti novi suvremeni trgovački centar od dvadesetak tisuća kvadratnih metara. Kada je riječ o infrastrukturnim projektima u proteklom su periodu, uređenjem cesta, parkirališta i postavljanjem nove rasvjete, novim sjajem zasjale Ulica Zrinskih, Preradovićeva i Lobina. U ovom trenutku u postupku je traženje građevinske dozvole za ulicu koja je produžetak Radničke, asfaltiranje ceste u Industrijskom odvojku, gdje će uslijediti i projekt javne rasvjete, izrada kolnika i pločnika prema.

Pravoslavnom groblju, kao i već spomenuta četiri kapitalna projekta s kojima će se, obzirom na trenutnu situaciju na tržištu i poremećene opskrbne lance, ili početi ili nastaviti u slijedećem razdoblju. S dobrim vijestima se može pohvaliti i Industrijski park kojeg, uz vlastite kapitalne projekte poput Tehnološkog inkubatora vrijednog 30 milijuna i Centra kompetencija-120 milijuna kuna, očekuju i nove investicije predstavljene u mjesecu ožujku na konferenciji InvestitoriNG. “Svi su ovi projekti u nekim fazama realizacije, a već kroz 15-ak dana nas očekuje i realizacija onog kapitalnog koji se odnosi na početak gradnje tvornice njemačke tvrtke Ejot na na 115 tisuća kvadrata, a dobre su vijesti i da su u planu još dvije. Osim toga, uskoro nas očekuje potpisivanje ugovora s tvrtkama iz Austrije, Zagreba i drugih dijelova. Osim dijela na kojem bi trebala biti tvornica stakla, možemo reći da je kompletan prostor Industrijske zone prodan, a veselim se i svakoj novoj investiciji. Moram istaknuti i postojeće tvrtke koje iznimno rade i puno izvoze na što smo svi ponosni.”, rekao je odgovarajući na vijećničko pitanje o najavljivanim projektima u Industrijskom parku, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

TEKST: S. Tarbuk            FOTO: D. Pok/novagradiska.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn