NOVOGRADIŠKA NOVA LJETNA PRIČA – Sve spremno za manifestacije Volim ljeto i kulturu i Petkom u 9

Datum objave: 24. 6. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Želeći kulturom i umjetnošću uljepšati ljetnu sliku grada i što prije se vratiti dobrom “starom normalnom”, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković u suradnji s Turističkom zajednicom, uz potporu Grada Nova Gradiška, Ministarstva kulture i medija RH i HAVC-a, narednih vas mjeseci čeka s niz kulturnih i zabavnih sadržaja. Uz manifestaciju Volim ljeto i kulturu, izvrsne promenadne koncerte Gradske glazbe, tu je i sada već tradicionalna priča pod nazivom “Petkom u 9”.

Od kako je, 2017. prvi puta u 120 godina postojanja, dobio novo urbano ruho, središnji gradski park vrlo se brzo pretvorio i u Novogradiščanima omiljenu pozornicu na otvorenom. Potvrdit će to i narednih mjeseci kada će, u okviru niza tradicionalnih manifestacija, u ugodnom hladu stoljetnih platana i svježinu koju pružaju “Tri gracije”, ugostiti brojne ugledne likovne, glazbene i kazališne umjetnike.

Glavni “krivci” za sadržajno ljeto i ove će sezone biti Pučko otvoreno učilište M.A.Relković i Turistička zajednica koji vas, uz potporu Grada Nova Gradiška, Ministarstva kulture i medija RH i HAVC-a, već od ovog petka, 25. lipnja, s ciljem uljepšavanja ljetne priče grada kulturom i umjetnošću, čekaju na manifestacijama “Volim ljeto i kulturu” i “Petkom u 9”, a neće izostati ni izvrsni promendani koncerti Gradske glazbe. Ulaz na sva događanja je besplatan a u pripremljenim sadržajima jednako će uživati i mali i veliki. Likovne izložbe, projekcije filmova, kazališne predstave, radionice, večernji koncerti, tematske glazbene večeri-tek je dio ponude koja posjetitelje, u središnjem gradskom parku, očekuje sve do kraja kolovoza.

Priča službeno starta 25.lipnja otvorenje, samostalne izložbe “Vanishing point” akademskog slikara Želimira Fiščića, a potom, od 21 sat i koncertom tria Melita Lovričević koju prate Mario Igrec na gitari i Viktor Lipić na klavijaturama. Kako najavljuju glazbenici, bit će to šarena večer uz neke od najljepših klasika jazza, bossa nove, blues i soul glazbe, uz dodatak šansona i tradicijskih pjesama, stoga, skupite ekipu i navratite. Prvi koncert tek je najava sjajnih događanja petkom koja će, do kraja mjeseca srpnja, u novogradiški gradski park dovesti i Ivu Gamulina Giannija, Ninu Ćorić i Gorana Žegarca, zadužene za flamenco večer, Sacher bend u kojem pjeva Filip Riđički, gledateljima serije Crno bijeli svijet poznat kao Kipo, a potom, 30.srpnja i velikog Zorana Predina koji će uz promociju knjige, za poklonike prave glazbe održati i kantaautorski koncert.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Plakati/ D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn