NOVOGRADIŠKA NORIJADA – Uz taktove quadrille maturanti otplesali u novo životno poglavlje

Datum objave: 22. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Uz taktove quadrille, otmjenog francuskog dvoranskog plesa, po uzoru na brojne hrvatske gradove, novogradiški su maturanti, tradicionalno, otplesali u susret novom ozbiljnijem i odgovornijem životnom poglavlju. Uz ponosne roditelje, razrednike, profesore i brojne sugrađane, na put su ih ispratili i župan Brodsko posavske županije, Danijel Marušić i prvi čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić.

Maturanti Gimnazije, prestižne „Škole za život“, Elektrotehničke i ekonomske i Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška i ove su godine, tradicionalno, po uzoru na brojne hrvatske gradove, taktovima quadrille, otmjenog francuskog dvoranskog plesa, otplesali u susret novom, ozbiljnijem i odgovornijem životnom poglavlju. Srednja škola je završila i to valja proslaviti. Nakon što su se okupili na popularnoj šahovnici, a potom, u živopisnim kostimima, prodefilirali ulicama grada, točno u podne, praćeni pogledima ponosnih roditelja, razrednika, profesora i brojnih sugrađana, na dani znak, maturanti su zaplesali. Ples radosti i uzbuđenja, ples kojim su se oprostili-sa školom, profesorima, ali i sa svojim gradom, jer, pred mnogima od njih su prijemni ispiti, a onda i odlazak na fakultete.

Uz ponosne roditelje, rodbinu, razrednike, ravnateljice Gimanzije i Elektrotehničke i ekonomske škole, profesorice Ljiljanu Ptačnik i Sanju Muller Zoričić i brojne sugrađane, na put su ih ispratili i župan Brodsko posavske županije, Danijel Marušić i prvi čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić. Popularna Norijada, ove godine organizirana po 11.put, nastavljena je na Ljetnoj pozornici, kultnom gradskom prostoru na kojem su odrastale generacije Novogradiščana, uz D.J-a i feštu do zore.

TEKST: S. T       FOTO: F. S

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn