PRVI PUTA PRED DOMAĆOM PUBLIKOM – Izložba Trianglemetre Antuna Tonija Blažinovića u Gradskom muzeju

Datum objave: 16. 6. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Sa sve povoljnijom epidemiološkom situacijom i porastom temperatura, u grad se polako vraća i kultura nudeći zaljubljenicima u umjetnost sadržaje koje nikako ne bi trebali propustiti. Jedan takav je i zanimljiva izložba Trianglemetre, autora Antuna Tonija Blažinovića, rođenog Novogradiščanina, dobitnika dva Porina, skladatelja, izvođača, inovatora koji če domaćoj publici predstaviti “glazbenu mjeru trokuta”. Dobro došli u Gradski muzej Nova Gradiška u četvrtak, 18.lipnja u 19 sati.

Nakon što se ,u mjesecu svibnju, domaćoj publici po prvi puta predstavio Damir Sokić, višestruko nagrađivani likovni umjetnik, Gradski muzej Nova Gradiška odlučio je nastaviti uspješni trend i u goste pozvati još jednog “svog” kreativca- dobitnika dva Porina, skladatelja, izvođača, glazbenog inovatora i rođenog Novogradiščanina, Antuna Tonija Blažinovića, osnivača i autora grupe Only bass and drum. Po prvi puta na domaćem terenu, Toni će publici, kroz zanimljivu izložbu Trianglemetre, predstaviti “glazbenu mjeru trokuta” kojom kontrira općeprihvaćenoj institucionalnoj aritmetizaciji i na jedinstven način, afirmira matematički pristup glazbi, poznat još od davnina.

Nakon obrada tradicionalne glazbe s hrvatskih prostora u početku karijere, uspješnog pisanja za film i kazalište, nekoliko izdanih CD-a u vlastitoj izdavačkoj kući, Antun Toni Blažinović posljednjih godina, kontinuirano “trenirajući” kreativnost, pronalazi nove glazbeno ritmične puteve za izražavanje glazbom, što potvrđuje i izložba na kojoj će posjetitelji moći saznati sve o nastanku, razvoju i budućnosti glazbene mjere bazirane na geometriji odnosno trokutu. Novogradiščanin ovjenčan Porinima čeka vas u prostoru Gradskog muzeja u četvrtak, 18.lipnja u 19 sati! Dobro došli na izložbu Trianglemetre!

TEKST: S. Tarbuk                   FOTO:Plakat/HUOKU

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn