NOVO NA POŽEŠKIM PARKIRALIŠTIMA – Plaćanje parkirne karte u Požegi od sada i putem PayDo aplikacije

Datum objave: 22. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požega je od danas u društvu 26 hrvatskih gradova u kojima je na snazi najnoviji način plaćanja parkirne karte PayDo aplikacijom. Riječ je o aplikaciji za mobilne telefone i računala gdje prilikom kupovine parkirne karte nema više potrebe za slanjem SMS poruke. PayDo su na konferenciji za novinare predstavili gradonačelnik Požege Darko Puljašić te direktor Komunalca Požega d.o.o. Anto Bekić i voditelj Službe naplate parkiranja Željko Mekić Delić.

Parkirna služba u Požegi je ustrojena prije 20 godina. Od 2001. godine cijene satnih parkirnih karata u prvoj i drugoj zoni nisu se mijenjale. Mijenjala se samo tehnika naplate satnih parkirnih karata i to od kupovine karata na kioscima, zatim od 2001. godine putem SMS-a, do najnovijeg načina plaćanja PayDo aplikacijom koju je Komunalac Požega d.o.o. preuzeo od tvrtke „Infoart“. Osim u Požegi, aplikacija je u primjeni u još 26 hrvatskih gradova. Riječ je o aplikaciji za mobilne telefone i računala gdje prilikom kupovine parkirne karte nema više potrebe za slanjem SMS poruke.

Potrebno je samo preuzeti aplikaciju (moguće i preko QR koda), unijeti svoje podatke te broj bankovne kreditne kartice s koje će se naplaćivati parkirna karta. Prilikom plaćanja parkirne karte odabire se grad i zona parkiranja, a naplata ide izravno s računa. Putem e-maila korisnik dobiva potvrdu i račun o obavljenoj transakciji.

“Prednosti plaćanja PayDo aplikacijom su što nema više troškova slanja SMS-a , Osim satnih karata na ovaj se način može se platiti i dnevna parkirna karta („kazna“), parkiranje mogu platiti i stranci koji dolaze u Požegu, a puno je jednostavnije i za tvrtke. Naime, postoji mogućnost da više članova za plaćanje parkirne karte putem PayDo aplikacije koristi istu bankovnu karticu s pristupnom šifrom, a račun za izvršenu uslugu stiže odmah putem e-maila,” naglasio je direktor Komunalca Anto Bekić.

“Upute za instaliranje aplikacije na Android i iOS sustave istaknute su na svakom automatima za kupovinu parkirnih karata, a građanima će biti podijeljeni i leci s uputama za korištenje aplikacije,” naglasio je voditelj Službe za naplatu parkiranja Željko Mekić Delić.

“Tvrtka Komunalac prati uspješno trendove i sve moderne tehnologije koje mogu pomoći našim sugrađanima, ali i Gradu Požegi u smjeru kojim planiramo a to je smart city koncept. Svi oni koji imaju pametne telefone mogu sada na jednostavniji i jeftiniji način platiti parkiranje, jer operateri uzimaju gotovo četvrtinu karte putem SMS-a, a to nije zanemarivo. Pozivam stoga sve vozače da koriste ovu aplikaciju jer nove tehnologije i napredak tu su kako bi nam svima bilo lakše,” naglasio je gradonačelnik Darko Puljašić te najavio kako će vrlo uskoro na središnjem Trgu sv. Trojstva biti postavljene i dvije punilice za električne automobile.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn