NOVO LICE KULTURE – Intenziviraju se radovi na energetskoj obnovi zgrade POU “M.A.Relković”

Datum objave: 02. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon prošlogodišnjeg uređenja dvorane vrijednog više od milijun kuna i modernog predvorja a potom i ovogodišnjih radova u dijelu prostora na katu, na zgradi POU “M.A.Relković”/Dom kulture u tijeku su radovi energetske obnove vrijedni više od tri milijuna kuna.

Nakon prošlogodišnjeg uređenja dvorane vrijednog više od milijun kuna i modernog predvorja a potom i ovogodišnjih radova u dijelu prostora na katu, zgrada POU “M.A.Relković”/Doma kulture polako dobiva novu vizuru. U tijeku su radovi na eneregetskoj obnovi vrijedni više od 3 milijuna kuna, što, nakon izgradnje davne 1940., a onda i dogradnje 1972. godine, predstavlja i prvi veliki make over zgrade u kojoj djeluju i Gradska knjižnica, Glazbeni odjel Osnovne škole “Mato Lovrak” i Izvanredni dislocirani sveučilišni preddiplomski studij sestrinstva Fakuleta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek.

Novogradiški “hram kulture”, zgrada Pučkog otvorenog učilišta “M.A.Relković” koju, posljednjih godina, uz vjernu kazališnu publiku, zahvaljujući prije svega- kinu, a onda i sve brojnijim, sjajnim, glazbenim i likovnim događajima, posjećuje i sve veći broj mladih, novih poklonika kulture, polako dobiva novu vizuru. Nakon prošlogodišnjeg uređenja dvorane vrijednog više od milijun kuna i modernog predvorja kao stvorenog za urbane galerijske prostore, a potom i ovogodišnjih radova u dijelu prostora na katu, intenziviraju se radovi na energetskoj obnovi vrijedni više od 3 milijuna kuna.

Nakon izgradnje davne 1940., a onda i dogradnje 1972.godine, prvi je to veliki make over zgrade u kojoj, uz Pučko otvoreno učilište, djeluju i Gradska knjižnica, Glazbeni odjel Osnovne škole “Mato Lovrak” i Izvanredni dislocirani sveučilišni preddiplomski studij sestrinstva Fakuleta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek. Uz novi, osvježen izgled vanjske fasade, realizacijom projekta pridonijet će se uštedi energije za više od 56 posto, što će, uz zaposlenike, najviše osjetiti i brojni posjetitelji sve kvalitetnijih gradskih kulturnih događanja. Priča kojoj je cilj “naopako pozitivno okrenuti ” Dom kulture tu neće stati, jer kako su prije godinu dana najavili i gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić i ravnateljica POU, profesorica Danijela Juranović, ” i potreba i planova i ideja još je puno”, a i publike, čini se, sve više.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn