NOVI SUSTAV ODAŠILJANJA TELEVIZIJSKIH PROGRAMA – Započinje prelazak na novi DVB-T2 sustav

Datum objave: 26. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Prelazak na novi sustav odašiljanja televizijskih programa službeno započinje sutra, 27. listopada 2020. godine u 0:00 sati gašenjem svih DVB-T i uključivanjem DVB-T2 odašiljača u  digitalnim regijama D1 i D6 koje obuhvaćaju Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, dio Brodsko-posavske, dio Karlovačke i dio Ličko-senjske županije.

U digitalnim regijama D1 i D6 sutra, 27. listopada 2020. godine u 0:00 sati, započinje prelazak na novi sustav odašiljanja televizijskih programa. Gašenjem DVB-T i uključivanjem DVB-T2 odašiljača u digitalnim regijama koje obuhvaćaju Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, dio Brodsko-posavske, dio Karlovačke i dio Ličko-senjske županije i službeno će započeti prelazak po dinamici donesenoj u srpnju ove godine.

DVB-T2 tehnologija donijet će HD kvalitetu slike u našoj zemlji, jači signal te bolju pokrivenost stanovništva koja će nakon potpunog prelaska iznositi 99%. Prilikom prelaska obavit će se sva potrebna preugađanja odašiljačke opreme i promjene kanala na svim mrežama digitalne zemaljske televizije, kako gledatelji ne bi trebali više puta pretraživati kanale na svojoj prijamničkoj opremi. Zbog opsežnih radnji, na sam dan prelaska moguće su poteškoće u prijemu programa s glavnih odašiljača u noćnim i ranim jutarnjim satima, a prijam programa sa svih ostalih odašiljača na području regije bit će omogućen do kraja istog dana. Gledatelji koji su prije prelaska imali mogućnost praćenja samo HRT1, HRT2, RTL i NOVATV programa, moći će pratiti i HRT3, HRT4, RTL2 i DomaTV program, a zajedno s prelaskom na DVB-T2 odašiljanje obavit će se i promjene kanala EVOtv mreža MUX C i MUX E po pojedinim digitalnim regijama.

Nakon prelaska u spomenutim regijama slijedi prelazak u D2 digitalnoj regiji (dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, dio Brodsko-posavske) 29. listopada 2020. godine u 0:00 sati.
Obavijesti o prelasku po RH možete pratiti na web stranici “Gledaj bez brige”.

IZVOR: oiv.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn